Golden Army van de Willem van Papendrecht naar Papendal

13 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Golden Army van de Willem van Papendrecht naar Papendal

PAPENDRECHT - Op vrijdag 8 juni ging een select gezelschap van de dance crew Golden Army van het Willem de Zwijger College naar topsportcentrum Papendal. Hier was de grote opening van de finaledag van de scholenwedstrijd Olympic Moves. Op naar de finale van de streetdance competitie, een wedstrijd waarvoor zij zich al eerder in Leiden hadden gekwalificeerd.

Aan dit grootse evenement doen alleen scholieren mee, die de strijd aangaan om de eerste plek te veroveren binnen hun sport. Zo waren er –behalve dansen- ook de finales van bij voorbeeld softbal, hockey, atletiek, badminton en minitrampoline..

Na de opening vervolgde de Golden Army hun reis naar Arnhem; de finale streetdance vond daar plaats in 'Luxor Live'.

Omdat ‘het gouden leger’ pas laat aan de beurt was, werd de wachttijd o.a. nuttig doorgebracht met het extra oefenen van de dans in de dichtstbijzijnde parkeergarage. Om 15.15 uur knalde de Golden Army van het podium: nog nooit dansten de meiden zo strak en gelijk. De hele dans lang hadden ze een goede uitstraling, de juiste attitude en genoten zichtbaar van het optreden. Vlot daarna kwam de uitslag van een lange dag wachten: helaas, niet in de top 3 geëindigd.

Afgelopen maandag hoorden zij dat het de 6e plaats geworden is. De Golden Army is enorm trots om zo hoog te eindigen in de categorie schoolteam streetdance recreatie. En dan nog een opsteker: uit het juryrapport blijkt dat de Golden Army boven een dansteam is geëindigd, dat in Leiden bij de voorronde nog bóven hen stond.

Tekst en en foto: Sabine Bikker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.