Arianne Moerman: ‘Enthousiasme rondom Music, Art & Lemonade is aanstekelijk, het geeft energie en ideeën’

11 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Arianne Moerman: ‘Enthousiasme rondom Music, Art & Lemonade is aanstekelijk, het geeft energie en ideeën’

PAPENDRECHT - Arianne Moerman: ‘Enthousiasme rondom Music, Art & Lemonade is aanstekelijk, het geeft energie en ideeën’

‘Ik was als kind altijd al bezig met tekenen en schilderen en allerlei andere creatieve uitingen. Na een start in de mode en een periode op kantoor, wist ik zeker dat mijn hart op het artistieke vlak ligt. Inmiddels werk ik full time als beeldend kunstenaar. Ik kijk er naar uit tijdens Music, Art & Lemonade mijn werk te laten zien en de interactie mee te maken met andere deelnemers en bezoekers.’

‘Ik volgde een modeopleiding en maakte als zelfstandige bruidskleding en luxe gelegenheidskleding. Na een aantal jaar ging ik alsnog notarieel recht studeren en vervolgens in die branche aan de slag. Maar ik miste mijn creatieve werk en toen ik in contact kwam met een Rotterdamse kunstenaar ben ik bij hem gaan beeldhouwen en heb ik het vak geleerd.'

Ontzettend leuk
‘Een paar jaar geleden verbleef ik een langere periode in Pietrasanta, Italië. Dè plek waar je moet zijn als het om beeldhouwen en marmer gaat. Ik leerde onder meer werken volgens het klassieke punteersysteem (macchinetta di punta) en ontmoette veel beeldhouwers, dichters, schrijvers, schilders en andere kunstenaars. Allemaal mensen met enorm veel passie. Dat was zó inspirerend! Ik kwam tot de conclusie dat ik mijn tijd niet meer achter een bureau op kantoor wilde doorbrengen maar dat mijn hart echt bij de beeldende kunst ligt. Zo maakte ik de keuze om er fulltime mee aan de slag te gaan. En het is ontzettend fijn om dit te kunnen doen, laat mij maar de hele dag lekker werken in mijn atelier.’

‘Ik leg de lat hoog. Ik wil mezelf steeds overtreffen, verbreden en ontwikkelen. Daarom heb ik me naast beeldhouwen uit steen bijvoorbeeld ook toegelegd op modeltekenen en werken met klei en was, om vervolgens in brons te kunnen gieten. Het voornaamste verschil in werken hierbij is dat je met steen materiaal verwijdert en bij klei juist opbouwt en dus een andere manier van denken vraagt. In algemene zin zou ik mijn werk beschrijven als ingetogen, dromerig en figuratief-realistisch.’

Enthousiasme
‘Het is ontzettend leuk om rondom Music, Art & Lemonade zulke gepassioneerde deelnemers te zien en te horen wat hen drijft. Vaak zijn we solisten, het is mooi om nu eens gezamenlijk naar buiten te treden. Het gedeelde enthousiasme werkt aanstekelijk, het geeft energie en brengt je op ideeën. Tijdens het evenement laat ik in de glazen container beelden in brons en steen zien. Op woensdagmiddag verzorg ik een workshop houtskool tekenen voor kinderen. Met de verschillende workshops proberen we ons enthousiasme over te brengen op de bezoekers, van jong tot oud. Ik kijk ook uit naar de reacties van het publiek en omdat ik zelf tegenwoordig in Kinderdijk woon, vind ik het ook leuk oude bekenden te treffen.’

www.ariannemoerman.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.