Petra Kalhorn van De Kleibakkerij: 'Inspirerend om mee te doen aan Music, Art & Lemonade'

29 mei 2018
Petra Kalhorn van De Kleibakkerij: 'Inspirerend om mee te doen aan Music, Art & Lemonade'

PAPENDRECHT - Petra Kalhorn van De Kleibakkerij vindt het belangrijk om te laten zien wat er creatief allemaal mogelijk is in Papendrecht. 'Ik vind het fantastisch dat Papendrecht kunst en cultuur meer op de kaart wil zetten! Voor mij is het leuk en inspirerend om mee te doen aan cultuurweek Music, Art & Lemonade, omdat ik het - ook als docent kunstvakken - belangrijk vind om te laten zien wat er op creatief gebied allemaal mogelijk is in Papendrecht.

In de voorbereidingsfase heb ik al veel mede-cultuuraanbieders ontmoet en is er een warm contact met de organisatoren van het evenement. Het is hartstikke leuk om met hen mee te mogen denken over de invulling van Music, Art & Lemonade.

Met mijn bedrijf keramiek-atelier De Kleibakkerij doe ik mee met de route langs de ateliers op zondag. Ons monumentale pand bevindt zich op het oudste plekje van Papendrecht, naast de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. De voormalige broodbakkerij Verkerk is omgebouwd tot woonhuis en atelier. In het atelier en de grote tuin is in een grote overzichtstentoonstelling te zien waar keramiekcursussen en workshops de afgelopen acht jaar toe hebben geleid. Tussen het weelderige groen is een ‘bos’ van twintig keramische torens, grote bloemen, abstracte en figuratieve beelden te zien. Bij elkaar meer dan 80 beelden! We geven ook uitleg met voorbeelden over de zelf gebouwde hout gestookte buitenoven.

Op de Markt laat ik tijdens de cultuurweek in de glazen container een kleine expositie van keramisch werk zien. Op woensdag zijn kinderen tijdens de buitenspeeldag op de Markt van harte welkom om te boetseren, op vrijdag komen basisschoolleerlingen miniworkshops doen.'

Tijdens event Music, Art & Lemonade zijn er van woensdag 13 tot en met zondag 17 juni op de Markt concerten, optredens en een hippe loungehoek met bijpassende muziek. In containers laten Papendrechters hun werk zien en iedereen kan gratis meedoen aan allerlei workshops. Daarnaast kun je kunst- en cultuurbeoefenaars tijdens de Meet&Greet ontmoeten op de locaties waar zij werkzaam zijn en werk bezichtigen. Kortom, je kunt in een groot openluchtatelier ontdekken hoe leuk je buren zijn. Alle creatievelingen en hun activiteiten worden vermeld op een Culturele Menukaart die aan het eind van het jaar wordt uitgegeven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.