Interview met Ad Tromp: 'Gebruik je stemrecht!

16 maart 2018
Interview met Ad Tromp: 'Gebruik je stemrecht!

PAPENDRECHT - Ad Tromp is inmiddels een bekende Papendrechter geworden. Regelmatig stuurt hij een ingezonden brief naar de lokale media, waaronder Papendrecht.net, over onderwerpen die hem aan het hart gaan en waar hij graag over meedenkt. Zie onder dit nieuwsbericht een aantal links naar zijn ingezonden brieven.

Regelmatig is hij ook teleurgesteld over bepaalde politieke besluiten. Zo is hij verbaasd over het besluit over de weigering van een vergunning voor Korteland Rijwielen aan de Coornhertstraat. Zodoende is hij woordvoerder geworden, om deze Papendrechtse familie te helpen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij door het PAB is gevraagd om lijstduwer te worden van deze partij voor de komende raadsverkiezingen.

Tijd voor een interview met Ad Tromp, om er achter komen wat hem drijft.

Ad, hoe ben je bij de politiek betrokken graakt?
"In mijn gemeente Papendrecht heb ik er voor gekozen om mijn betrokkenheid voor de samenleving iets anders te gaan invullen. Alleen stukjes in de (lokale) media en met regelmaat inspreken in commissievergaderingen over onderwerpen die de samenleving aan gaan, lobbyen, in gesprek gaan etc. hebben mij doen inzien om toch ook nog iets bij de directe lokale politiek te gaan doen.

Wil je zelf ook politieke verantwoordelijkheid nemen?
Toen men mij vroeg of ik wat voor de lokale partij PAB wilde betekenen, heb ik na een paar gesprekken besloten mij kandidaat te stellen voor deze verkiezingen en tevens ondersteuning aan de fractie te willen geven in de komende periode indien nodig. En vooral mede te zorgen dat de grootste partij van Papendrecht nog groter wordt en niet weer in de oppositie komt. Ik sta met opzet laag geplaatst op nr. 15, een lijstduwer dus.

Maar als blijkt dat het PAB als lokale partij zo groot wordt dat er toch beroep op mij moet worden gedaan, zal ik hiervoor niet weglopen. U mag mij daar aan houden. Deze lokale partij is er voor iedereen, jong en oud, links of rechts, gelovig of juist niet. Lokaal belang voor de inwoners en ondernemers staat op de eerste plaats. Dus ook een Papendrechtse rijwielhandel heeft onze steun hard nodig. Maar vooral: Papendrecht blijft Papendrecht! We zijn zuinig op wat onze historie is. Lokaal wat lokaal kan en het overige doen we in de samenwerking met de gemeenten die deelnemen in de Drechtsteden. 

Heb je nog een advies voor de inwoners?
"Mijn advies: gebruik de lokale stemwijzer. Het is eenvoudig en zo gedaan. Dan weet u gelijk waar uw keus zou (kunnen) liggen. En in een democratie als de onze laat u uw stem horen. In het stemhokje en dus niet alleen op sociale media etc. Want echt iedere stem telt op 21 maart mee. Ik hoop op een grote opkomst in alle gemeenten!".

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.