Ad Tromp:'De collegepartijen kunnen blijkbaar goedkoper en beter een kinderboerderij runnen'

12 april 2017
Ad Tromp:'De collegepartijen kunnen blijkbaar goedkoper en beter een kinderboerderij runnen'

PAPENDRECHT - Afgelopen week heeft de gemeenteraad een extra subsidie van € 26.000 afgewezen, wat tot veel protest leidt.

Ad Tromp stuurt de onderstaande ingezonden brief:

"De collegepartijen in Papendrecht kunnen blijkbaar goedkoper en beter een kinderboerderij runnen.
Dit is wat je na de discussies in commissie en gemeenteraad van de afgelopen weken bijna gaat denken.

Je zou als inwoner van Papendrecht als je afgelopen donderdag bij de raadsvergadering aanwezig zou zijn geweest en de discussie rond een extra subsidie voor een beheerder van de kinderboerderij Papenhoeve bijna je ogen niet geloven hoe zowel het college, de verantwoordelijk wethouder (Dhr. Koppenol) en collegepartijen ( CDA, VVD, D66, GL, Pvda en CU/SGP) om gingen met het voorstel tot extra subsidie van € 26.000 voor het aanstellen van een beheerder. Als je dan ook nog een reactie in het AD De Dordtenaar leest waarin de heer van Engelen van Groen Links en Mw. Trijntje van Es van D66 even denken bestuurlijk los te kunnen gaan op het stichtingsbestuur (ook vrijwilligers) denk je toch even 'wat is dit in Papendrecht'. Een kinderboerderij waar jaarlijks ruim 50.000 bezoekers komen. Bijna alle dagen in het jaar open met en door vrijwilligers. Beschamend als je je verder ook nog voordoet als een soort “weldoener” die niet weet waar ze haar geld moet storten.

Reeds in de commissievergadering was duidelijk dat het voor de wethouder een zwaar punt zou worden. Je zou verwachten dat hij dan de raad extra informatie verschaft over de gesprekken, de problemen en cijfers van de afgelopen jaren en zeker ook de info van de gesprekken vanaf augustus 2016. Blijkbaar denkt het bestuur dit wel even op z’n Jan boerenfluitjes te regelen en het stichtingsbestuur daarbij en daardoor verward achterlatend!

De stichting kinderboerderij Papenhoeve is actief vanaf mei 2014. De officiële opening was op 1 september 2014. Op 6 december 2012 heeft de raad gekozen voor een verzelfstandiging in de exploitatie van de kinderboerderij in Papendrecht. Tevens gelijk daarbij opgelegd een bezuiniging van 100.000 euro. Voor € 171.000 zou een nieuwe stichting dit moeten gaan exploiteren. Let wel de gemeente zelf was jarenlang bijna 300.000 euro kwijt bij de exploitatie van de oude kinderboerderij.  De gemeente bouwde een nieuwe kinderboerderij voor zo’n 600.000 euro en blijft eigenaar van de opstallen.
Dit college dat er prat op gaat zo’n beetje alles in de Papendrechtse  samenleving te willen verzelfstandigen. Barstens vol VVD en D’66 mentaliteit. En de overige collegepartijen doen net zo braaf mee.  Maar dat kon men ook weten. Straks nog even de gemeentewerf, inzameling grof vuil, groenbeheer verzelfstandigen en Papendrecht is met zijn logo en gele kleur geheel uit beeld in onze samenleving. En dan raar vinden als burgers afhaken. Een college en raad wat bij de samenleving totaal uit beeld is en een oppositie die daardoor steeds volstrekt machteloos is. Gek dat bepaalde partijen heel slecht scoren bij de recente verkiezingen.

Ik geef u op een briefje: bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar verandert het politieke landschap ook in Papendrecht. En dat is echt terecht want of je nu ondernemer, burger, vereniging of stichting bent en ergo nog eens vrijwilliger de politiek vindt dit allemaal leuk maar even niet telkens zeuren. Men zet geen stap voor een ondernemer die zijn zaak wil verplaatsen en verenigingen houdt men ook graag aan het lijntje. Ergo burgers die om een gesprek vragen krijgen nul op het request en/of worden niet teruggebeld /geïnformeerd zoals beloofd door bestuur en/of ambtenaren.

Maar nu terug naar de kinderboerderij Papenhoeve. Partijen, politiek en stichtingsbestuur, ga om de tafel en kom hier uit. Niet alleen in het belang van de kinderboerderij maar vergeet het gewoon als u zelf denkt als gemeente het wel even voor 171.000 euro te kunnen doen.

Door dit gedrag haken straks ook nog eens vrijwilligers af. Niet dat ik dit hoop overigens!  De huidige vrijwilligers, waaronder ik ook het bestuur reken doen hun stinkende best. Maar het siert als men van alle kanten ook de financiële realiteit zou willen inzien.

De kinderboerderij is gebaat bij een eigen beheerder, niet meer dan een verplichting overigens, waardoor het stichtingsbestuur zich met bestuurszaken kan gaan bezig houden.

Gun deze stichting ook zijn tijd om de kinderboerderij goed neer te zetten".

Aldus Ad Tromp                                                                                                                                        

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.