Ook brugklasleerlingen van de Willem bezochten Game On Drechtsteden

07 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Ook brugklasleerlingen van de Willem bezochten Game On Drechtsteden

PAPENDRECHT - Voor de tweede keer organiseerde FME, de ondernemersorganisatie voor technologische industrie, op 4 en 5 juni deze manifestatie op de schaatsbaan in Dordrecht. Waren er twee jaar geleden zo’n 1200 bezoekers, nu waren het er ruim 400 méér. Om jongens en meisjes enthousiast te maken voor werk in de techniek, hadden 25 bedrijven uit de regio Drechtsteden vijf pleinen ingericht waarop allerlei technische proeven uitgevoerd konden worden, zoals programmeren, met een simulator een schip besturen, samenwerken met cobots, virtueel lassen en een compressor bouwen.

Vanuit alle hoeken is enthousiast gereageerd op dit initiatief. Femke van Stralen, docent techniek op het Willem de Zwijger College zegt: “De leerlingen vinden op Game On vooral het zelf maken en doen erg leuk zoals 3d-tekenen, Virtual Reality, varen op een marineschip en de jongens worden natuurlijk heel enthousiast van de robots.”

Marco Kirsenstein van FME is heel blij met de grote opkomst en het enthousiasme waarmee leerlingen met techniek aan de slag gingen.  “In 2030 hebben we een tekort aan 120.000 technici. Op deze manier willen we leerlingen op jonge leeftijd al in aanraking laten komen met techniek om hen zo een beter beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is. Zij zijn immers de medewerkers van de toekomst!”

Op de foto Milan Scheurwater uit 1Q met de hoogste score. De fotograaf is  Marcel Massing, directeur 3D studio.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.