Wasko en OPOPS tekenen samenwerkingsovereenkomst

04 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Wasko en OPOPS tekenen samenwerkingsovereenkomst

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Stichting OPOPS (openbaar primair onderwijs Papendrecht en Sliedrecht) en Wasko Kinderopvang gaan nog intensiever samenwerken. De overeenkomst om samen te komen tot IKC’s is onlangs ondertekend. Volgens beide partijen is het een belangrijke stap die de ontwikkeling van integrale kindcentra (IKC) van 2,5 tot en met 12 jaar binnen de scholen van OPOPS mogelijk maakt.

In de verschillende IKC’s is één pedagogisch klimaat, één visie en één doorlopende leer- en ontwikkelingslijn vanuit de opvang naar de basisschool en naar de buitenschoolse opvang en tussen- en naschoolse activiteiten. Ouders krijgen in de toekomst te maken met één team en één loket per school.

“Een IKC zorgt voor rust en een doordachte mix tussen schools leren, spelenderwijs leren, sport, welzijn en cultuur”, aldus Mieke van der Linden, directeur-bestuurder Wasko Kinderopvang. “Er kan gewerkt worden aan de verticale en horizontale doorgaande lijn vanaf de peuterleeftijd, op maat gemaakt op basis van de specifieke behoeften van ieder kind. Hierdoor krijgen ook achterstandskinderen (met o.a. VVE-indicatie) meer kansen.”

In het IKC kan ieder kind kan zich ontwikkelen tot een sociaal vaardige, nieuwsgierige tiener. Marlou Beke, bestuurs-manager OPOPS vult aan: “We bereiden kinderen voor op een toekomst waarbij talent en kansen volledig worden benut. Dit doen we samen, elkaar versterkend vanuit onze eigen deskundigheid. In een uitdagende, stimulerende omgeving voor leren, ontspannen, ontmoeten en vrije tijd. Binnen- en buitenschoolse activiteiten worden beter aan elkaar gekoppeld. Samen halen we alles uit het kind.”

Elke school en opvanglocatie zal zich binnen de lokale mogelijkheden en in haar eigen tempo ontwikkelen tot een IKC, passend bij de school en de wijk waarin het is gevestigd. De kinderopvangvoorzieningen behouden vooralsnog hun eigen naam. De scholen ook, te weten: OBS Anne Frank, OBS De Knotwilg, OBS De Viermaster, OBS ’t Kofschip in Papendrecht en in Sliedrecht: OBS Roald Dahl, OBS De Wilgen, OBS Henri Dunant.

Deze samenwerking met OPOPS is één van de vele samenwerkingsvormen die Wasko kent. Wasko is ook voor andere scholen en schoolkoepels een samenwerkingspartner die aansluit bij het profiel van de school, hetzij in de vorm van een IKC, een brede school of een andersoortige samenwerking.N

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.