Tycho Jansen voorgedragen als wethouder in Zwijndrecht

29 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Tycho Jansen voorgedragen als wethouder in Zwijndrecht

PAPENDRECHT - De kandidaten voor het nieuwe college van B&W in Zwijndrecht zijn bekend. Hieronder een bekende Papendrechtse naam: Tycho Jansen als beoogd wethouder namens de ChristenUnie-SGP. Op donderdag 31 mei staat de benoeming op de agenda van de Zwijndrechtse gemeenteraad.

Een commissie bestaande uit de raadsfracties - met uitzondering van de SP - heeft de voordracht van de kandidaten opgesteld. De commissie heeft in de eerste plaats gekeken naar competenties en kwaliteiten van de kandidaten. Daarnaast was uiteraard een voorwaarde dat zij het raadsprogramma onderschrijven.

Achtergrond
Tycho Jansen is 42 jaar, woont in Papendrecht, werkt momenteel nog als raadsgriffier in de gemeente Reimerswaal. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuurlijke functies binnen diverse maatschappelijke organisaties. Hij is kerkelijk betrokken bij de Bethlehemkerk, waar hij ook geregeld voorgaat als voorganger in de diensten.
Hij voelt zich sterk betrokken bij het lokaal openbaar bestuur en wil op een enthousiaste en open wijze invulling geven aan zijn nieuwe taak in Zwijndrecht.

Volgens de gemeentewet moet Tycho Jansen binnen een jaar naar de gemeente Zwijndrecht verhuizen. Voor zijn eerste jaar als wethouder krijgt hij dus dispensatie.

Benoeming gemeenteraad
De portefeuilleverdeling van de wethouders is op dit moment nog niet bekend.
De openbare raadsvergadering waarin de nieuwe wethouders worden benoemd, is op donderdag 31 mei om 20.00 uur in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.