Districtsfinale voor Olympia Papendrecht

28 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Districtsfinale voor Olympia Papendrecht

PAPENDRECHT - Hélène Borsje (links op de foto) en Vera Nederhof (rechts) turnden afgelopen zaterdag in Amsterdam hun finale in de 4e divisie van de KNGU. De 36 beste turnsters uit iedere categorie hadden zich hiervoor geplaatst. Hélène en Vera van Olympia Papendrecht turnden tegelijkertijd. In de catorie senioren eindigde Vera erg knap als 5e met 42.150. Ondanks een vervelende schouderblessure en daardoor weinig trainingstijd op brug kon ze gelukkig zaterdag toch de meerkamp turnen.

Brug was daardoor wel haar minste toestel. Op sprong (3e in de wedstrijd) en balk (2e in de wedstrijd) zorgde ze voor die 5e plek allround. Een knappe prestatie van deze eerstejaars senior. Hélène eindigde in de junior-categorie als 6e met 43.283 en daarmee een gemiddelde van alle toestellen ruim boven de 10 punten en zelfs een 11.40 op sprong. Zowel Hélène als Vera mogen trots zijn op hun resultaten. Op zondag mocht Hélène nog een keer terug naar Amsterdam voor de toestelfinales sprong en brug. Op brug eindigde ze als 7e nadat ze oorspronkelijk als reserve in deze finale was gekomen. Op sprong veroverde ze een 5e plaats waarmee dit turnweekend goed werd afgesloten. 

De komende weken komen alle andere turnsters van Olympia ook nog in actie. Zaterdag 2 juni turnen drie teams in de finale van het Rayon Turn Toernooi: keuze A, verplicht A en de keuze B die een combiteam vormen met OKK Ridderkerk. Een week later zijn de turnsters in de turncompetitie aan de beurt, zowel in de verplichte als in de keuzeoefenstof. Op 22 en 23 juni wordt het wedstrijdseizoen traditioneel afgesloten met de individuele rayonkampioenschappen in Hendrik-Ido-Ambacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.