Regiokampioenschappen voor de Geul.

28 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Regiokampioenschappen voor de Geul.

PAPENDRECHT - Dit weekend werden in het Hofbad in Den Haag de eerste rondes van de Regiokampioenschappen gezwommen. Er werd gezwommen in het 50- meterbad en om deel te mogen nemen moesten de zwemmers onder een bepaalde limiettijd gezwommen hebben in het afgelopen zwemjaar. Deelname aan deze wedstrijd is dus al een prestatie op zich, je zwemt dan tussen de beste zwemmers van de Regio.

Een aantal Geulers had voldaan aan een of meerdere limieten en mocht dus starten tijdens deze kampioenschappen. De enige Regiotitel kwam op naam van Zoë van Gool, die op de zware 200 vlinder in de categorie meisjes senioren als eerste aantikte. Aaike de Tender was in de categorie junioren 1 goed voor twee medailles dit weekend, op de 200 school werd hij in een PR knap 2e en op de 100 school veroverde hij het brons. Op de 50 school greep hij net naast de medailles en werd 4e. Sam IJzerman was op de 100 vrij bij meisjes senioren goed voor brons op de 100 vrij, op de 200 vrij tikte ze als 4e aan.

Tjomme de Tender startte op een aantal nummers in de categorie junioren 1, zijn beste afstand was de zware 400 wissel, waarop hij een 10e plaats haalde. Op de 200 rug zette hij een PR op de klokken. Brandon Groeneveld kwam op een aantal nummers aan de start in de categorie junioren 3, zijn beste notering behaalde hij op de 200 rug waar hij 12e werd. Liam van Gool leverede zijn beste prestatie ook op de 200 rug met een 12e plaats bij jongens jeugd.

Laura ’t Lam startte in de categorie meisjes junioren 1, haar hoogste notering was een 7e  plaats op de 50 vlinder. Op de 100 vrij verbeterde ze haar beste tijd met ruim 2 seconden.

Daphne van Tilburg zwom in de categorie meisjes junioren 2 de 800 vrij en werd daar knap 10e. Nicole van Os zwom de 100 vrij bij meisjes junioren 3 en Debra de Lange deed hetzelfde in de categorie meisjes jeugd. Ook Faustine Mussig startte bij meisjes jeugd op de 100 vrij en de 200 vrij. Esmée Roodenburg tikte op de 200 wissel bij meisjes senioren als 7e aan.

Er werd door de Geul dames ook een estafette gezwommen: op de 4x100 wissel werden Esmée Roodenburg, Sam IJzerman, Zoë van Gool en Faustine Mussig mooi 7e. 

De tweede ronde van de Regiokampioenschappen zal volgens weekend in Dordrecht gezwommen worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.