Niet vergeten: 'Feestelijke opening nieuwe Bibliotheek op woensdag 23 mei'

22 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Niet vergeten: 'Feestelijke opening nieuwe Bibliotheek op woensdag 23 mei'

PAPENDRECHT - Feestelijke opening van de nieuwe Bibliotheek van Papendrecht op woensdagmiddag 23 mei. Programma voor alle leeftijden, tussen 14.00 en 17.00 uur.

De bibliotheek aan de Veerweg is al in gebruik, maar bij een nieuw huis hoort ook een feestje. Daarom organiseert de Bibliotheek AanZet samen met nieuwe buren Sterk Papendrecht op woensdag 23 mei een feestelijke Open Dag. Burgemeester Moerkerke opent de Bibliotheek om 14.15 uur. Daarna zijn er activiteiten voor alle leeftijden. Alle Papendrechters zijn van harte welkom.

Programma in de Bibliotheek
- Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom.
- 14.15 uur: Burgemeester Moerkerke opent de Bibliotheek
- 14.00 – 17.00 uur: Rondleiding door de Bibliotheek en Sterk Papendrecht.
- Feestelijke Koffie met… Voor iedereen. Schuif gezellig aan en maak kennis met de mensen van o.a. de Volksuniversiteit, Culturele raad en het Digitaal inloopspreekuur en Taalcafé.

Vanaf 14.30 – 16.30 uur voor de kinderen en jeugd:
- Speurtocht door de nieuwe bibliotheek. Voor kinderen t/m 12 jaar. Lever na afloop je kaart in voor een leuk kadootje.
- LexLab, voor 6-12 jarigen. Ga aan de slag met 3D-pennen en andere technische snufjes.
- Schrijfworkshop, voor 8-12 jarigen. Met de schrijfcoach van de KinderSchrijfherberg leer je op een creatieve manier je ideeën met woorden te uiten. Schrijf een gedicht, verhaal of songtekst. Uiteraard krijg je ook taal- en stijltips.
- Green Screen. Voor alle leeftijden. Maak je eigen foto of filmpje met behulp van het green screen. Laat je fantasie de vrije loop!

Trots
AanZet is heel trots op het nieuwe pand, van waar de reis naar de KennisMarkt begint. Deze locatie aan de Veerweg geeft een nieuwe impuls en nodigt uit om dingen uit te proberen. Met andere organisaties, zoals de nieuwe buren Sterk Papendrecht, en ook andere partijen uit Papendrecht én de inwoners, worden de komende jaren dingen uitgeprobeerd en ideeën bedacht. Opgedane inzichten krijgen een plek in de Kennismarkt. Natuurlijk kan iedereen nog steeds als vanouds bij de Bibliotheek terecht: voor een boek, een cursus, of gewoon een praatje.

De bibliotheek verandert
De rol van de bibliotheek is veranderd en dat is in onze bibliotheken steeds meer te zien, ook in Papendrecht. AanZet wil de wereld van mensen groter maken. Mensen uitdagen verder te kijken. Mensen helpen verder te komen. Dat gebeurt al lang niet meer alleen door boeken uit te lenen. De Bibliotheek wil inspireren, kennis delen, ondersteunen bij het vergroten van taalvaardigheid en digitale vaardigheden én een ontmoetingsplek creëren om nieuwe mensen te ontmoeten.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de Bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.
Tot ziens in de bibliotheek.

Praktische informatie
Wat:  Feestelijke opening nieuwe Bibliotheek Papendrecht
Wanneer: woensdag 23 mei, 14.00 – 17.00 uur
Waar:  Bibliotheek Papendrecht, Veerweg 135
Toegang: Gratis | aanmelden niet nodig

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.