Gemeente Papendrecht ondertekent Bijenovereenkomst

21 oktober 2015
Gemeente Papendrecht ondertekent Bijenovereenkomst

PAPENDRECHT - Woensdagmiddag 21 oktober, om 13.00 uur, ondertekende wethouder Kees Koppenol, namens de Gemeente Papendrecht, samen met Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid van Papendrecht het zogenoemde Bijenconvenant.

Met het tekenen van het convenant verklaren de partijen:
*         bij-vriendelijk te zullen handelen
*         actief bij te dragen aan betere leefomstandigheden van bijen (zowel wilde bijen als honingbijen) door te kiezen voor een ecologisch 
           groenbeheer
*         onkruidbestrijding op een milieuvriendelijke manier uit te voeren
*         bij-vriendelijke gewasbescherming toe te passen en af te zien van het gebruik van neonicotinoïden en deze niet te verhandelen
*         mee te werken aan het uitdragen van bij-vriendelijk handelen.

Al enkele jaren handelt de Gemeente Papendrecht in de geest van het bijenconvenant door op diverse locaties bij-vriendelijke planten neer te zetten.
Bijenweek
De ondertekening vindt plaats tijdens de 'Bijenweek' georganiseerd door de Heerlijkheid van Papendrecht in samenwerking met Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid van Papendrecht. De Heerlijkheid organiseert op diezelfde woensdagmiddag,21 oktober, een kinderdag en een oogstdag op vrijdag met in de boomgaard allerlei kramen die te maken hebben met oogsten. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Heerlijkheid: www.fruitheerlijkheid.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.