Gemeente stimuleert de bijenstand met speciale bloembollen

29 november 2013
Gemeente stimuleert de bijenstand met speciale bloembollen

PAPENDRECHT - Bij zorgcentrum “De Grote Vaart” aan de Pieter Zeemanlaan zijn door de firma Lubbe & Zn. Bv uit Lisse in opdracht van de gemeente Papendrecht bijzondere bloembollen geplant. Het zijn speciaal geselecteerd bollen die vroeg bloeien, waardoor bijen, hommels en vlinders al in het vroege voorjaar van de nectar kunnen profiteren. De nectar is essentieel voor deze insectensoorten.

De gemeente probeert hiermee de bedreigde bijenstand positief te beïnvloeden. Aanplant van voedselgewassen voor bijen, vlinders, hommels en andere insecten is noodzakelijk voor hun voortbestaan. Bijen en veel andere insecten hebben een groot deel van het jaar behoefte aan een gevarieerd aanbod van stuifmeel om te kunnen leven, vitaal te blijven en zich te kunnen voortplanten.

In de Pieter Zeemanlaan is gekozen voor verwilderingssoorten die relatief veel nectar en stuifmeel produceren. De bollenmix zorgt voor een gespreide bloei van februari tot half juni en bevat onder andere: Blauwe druif (Muscari armeniacum), anemoon (Anemone blanda), crocus (Crocus Ruby Giant), de Bulgaarse sierui (Nectaroscordum) en de sneeuwroem (Chionodoxa).Natuurlijk geven de bloemen in het voorjaar ook prachtige kleuren. Het aantal bollen breidt zichzelf in de loop der jaren verder uit.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.