KunstCarrousel maakt leerlingen enthousiast voor muziek en dans

15 mei 2018 door Hennie van der Zouw
KunstCarrousel maakt leerlingen enthousiast voor muziek en dans

PAPENDRECHT - Trombone, ukelele of een ander instrument leren bespelen, zingen of lekker dansen. Kinderen van de basisscholen in Papendrecht kunnen tijdens de KunstCarrousel on Tour tijdens leuke workshops kennismaken met instrumenten, muziek en dans van over de hele wereld en uitproberen of ze het leuk vinden.

‘We zijn samen met Excelsior, ToBe Papendrecht en de Jeugdtheaterschool Papendrecht met de KunstCarroussel gestart op basisschool de Wielen’, vertelt cultuurmakelaar Pieter Jan den Hartigh. ‘De school en de kinderen zijn hartstikke enthousiast. De lessen zitten bomvol, mede dankzij de inzet van de leerkrachten van de Wielen die dit fantastische initiatief omarmd hebben en er echt een succes van willen maken.

Mooie geluiden en vrolijke noten
‘Ze werken in vier lessen van een uur op hun eigen school met leuke maar vooral ook hele goede muzikanten, een zangeres en een danser. De ene groep probeert mooie geluiden uit trombones en vrolijke noten uit ukeleles te halen. Andere kinderen zingen of leven zich helemaal uit met modern, klassiek, urban en werelddansen.’

‘Het is echt mooi om te zien hoe leuk ze het vinden. Je ziet leerlingen ontdekken waar ze wel of niet goed in zijn, wat ze leuk vinden en hoe het is om met elkaar muziek te maken of te dansen. We hopen dan ook dat veel andere scholen hun leerlingen de kans geven om dat te ervaren. Natuurlijk zijn er ook allerlei ander mogelijkheden, zoals gitaar, spelen, drummen of schilderen. Ouders en scholen die meer informatie willen of ideeën hebben, kunnen mij mailen via pieterjan@cultuur-onderwijs.nl. Dan bekijken we samen de mogelijkheden om een mooi en stimulerend programma samen te stellen.

Fotograaf Richard van Hoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.