Culturele Raad Papendrecht organiseert gedichten-, verhalen-, en sixwordstory-wedstrijd

20 maart 2018
Culturele Raad Papendrecht organiseert gedichten-, verhalen-, en sixwordstory-wedstrijd

PAPENDRECHT - Wegens groot succes organiseert de sectie Letteren van de Stichting Culturele Raad Papendrecht voor de veertiende keer de gedichtenwedstrijd. Voor de tweede keer gebeurt dit in combinatie met een verhalenwedstrijd én een sixwordstory-wedstrijd. Om hieraan te mogen meedoen, moet je 16 jaar of ouder zijn en in de Drechtsteden of Alblasserwaard wonen.

Het thema is ‘cultureel erfgoed’. Dit dient een rol te spelen in de gedichten, verhalen en sixwordstories. Zoals altijd, is er ruimte voor een brede interpretatie: een moord bij een molen in Kinderdijk, een vreugdevolle bijeenkomst in het stadhuis van Dordrecht, een voorval op Bevrijdingsdag. Cultureel erfgoed bestaat uit materiële en immateriële zaken in de openbare ruimte die kleur geven aan de samenleving (zoals landschappen, gebouwen, steden, maar ook Sinterklaas en de Elfstedentocht); uit het heden en verleden, uit binnen- en buitenland.

Wat de gedichten betreft, zijn alle vormen toegestaan. De enige eis die aan de verhalen is gesteld, heeft betrekking op de lengte; het maximumaantal woorden is vierhonderdvijftig, wat neerkomt op ongeveer één A4’tje. Een Six Word Story is een kort verhaal dat uit zes woorden bestaat; een extreem kort verhaal dus. De gedichten, verhalen en sixwordstories dienen uiterlijk vrijdag 1 juni in het bezit te zijn van Wendy van der Hoeven, secretaris van de Stichting Culturele Raad Papendrecht. Iedere deelnemer mag per categorie maximaal drie inzendingen mailen of toesturen. Ze kunnen bij voorkeur per e-mail (info@cultureleraadpapendrecht.nl) of per post (Postbus 1112, 3350 CC Papendrecht) worden toegestuurd.

Zoals gebruikelijk vindt de prijsuitreiking – er zijn weer mooie prijzen te winnen – plaats in Bibliotheek Papendrecht, op woensdag 13 juni a.s. Aanvang is 20.00 uur; vanaf 19.30 uur is de bibliotheek open. De sectie Letteren hoopt op een enthousiaste deelname aan de gedichten-,  verhalen- én sixwordstory-wedstrijd!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.