Uitslag 13e editie gedichten- en verhalenwedstrijd

01 juni 2017
Uitslag 13e editie gedichten- en verhalenwedstrijd

PAPENDRECHT - De dertiende editie van de door de sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht georganiseerde gedichten- en verhalenwedstrijd is een succes gebleken. Het thema van dit jaar ‘humor’ inspireerde 39 scribenten uit Drechtsteden en Alblasserwaard, die met elkaar 93 stukken instuurden. Om precies te zijn: 33 gedichten, 15 verhalen en 45 six word stories.

Het was voor de jury bestaande uit Frans Spaanstra, Hans Verzijl en Piet Kaptein dan ook een hele klus de 93 brokken poëzie en proza te selecteren en te rangschikken. In de plaatselijke bibliotheek waren woensdag 31 mei een groot aantal deelnemers en belangstellenden aanwezig om de uitslag te vernemen.

Na een lichtvoetige causerie van dichter Hans Verzijl, die uiteraard tintelde van vele aspecten uit het verschijnsel humor in letterkunde en dagelijks taalgebruik, werd het juryrapport voorgelezen. De winnende schrijvers kregen een verrassingspakket en lieten daarna hun gedicht of verhaal door de zaal zweven.

De prijzen vielen in het genre gedichten bij:
1. Paul Ritchi met ‘Heldendicht’
2. Bert Lock - ‘Terschelling’
3. Nathalie Looij - ‘De geboorte van een gedicht’

Bij de verhalen:
1. Bert Lock met ‘Magic’
2. Jaap van de Waal - ‘Strandobservatie ‘
3. Els Jungerius - ‘Wintersport memories’

Bij de SWS (six word story):
1. Cor Snoek met ‘Slager neergeschoten – moordwapen gevonden – kiloknaller gepakt!’
2. Jorik Klijnsma – ‘Te snel begonnen, nooit meer afgema’
3. Mieke Ritmeester – ‘Prijs! Wegens acute rijkdom langdurig afwezig’

Het volledige juryrapport vindt u hier.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.