Culturele Raad Papendrecht organiseert ook dit jaar een gedichten en verhalenwedstrijd

05 april 2016
Culturele Raad Papendrecht organiseert ook dit jaar een gedichten en verhalenwedstrijd

PAPENDRECHT - Wegens groot succes organiseert de sectie Letteren van de Stichting Culturele Raad Papendrecht voor de twaalfde keer de gedichtenwedstrijd. Voor de derde keer gebeurt dit in combinatie met een verhalenwedstrijd. Wanneer u 16 jaar of ouder bent en in Zuid-Hollandwoont, kunt u meedoen. Het thema is ‘Een vlucht’; zowel voor de gedichten als voor de verhalen. Wat de gedichten betreft, zijn alle vormen toegestaan. De uit drie regels bestaande haiku, het veertienregelige sonnet, maar ook het aan nauwelijks regels gebonden vrije vers behoort tot de mogelijkheden.

De enige eis die aan de verhalen is gesteld, heeft betrekking op de lengte; het maximumaantal woorden is vierhonderdvijftig, wat neerkomt op ongeveer één  A4’tje. De gedichten en verhalen dienen uiterlijk zaterdag 28 mei in het bezit te zijn van Hans Verzijl, lid van de sectie Letteren. Ze kunnen bij voorkeur per e-mail (jcverzijl@gmail.com) of per post (de Sav. Lohmanlaan 80, 3354 AS Papendrecht) worden toegestuurd.

Zoals gebruikelijk vindt de prijsuitreiking – er zijn bij beide wedstrijden een irisbon van 40 (1e), 30 (2e ) en 20 euro (3e) te winnen – plaats in Bibliotheek Papendrecht, op woensdag 8 juni a.s. Aanvang is 20.00 uur; vanaf 19.30 uur is de bibliotheek open. De sectie Letteren hoopt op een enthousiaste deelname aan de gedichtenwedstrijd én aan de verhalenwedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.