Start PaBlo-loop door burgemeester De Bruin

26 mei 2014
Start PaBlo-loop door burgemeester De Bruin

PAPENDRECHT - De Pabloloop is een estafetteloop van Papendrecht naar het Duitse stadje Blomberg. De Papendrechtse atletiekvereniging AV Passaat gaat voor de tweede keer lopend én fietsend naar 380 km oostelijk gelegen Blomberg. De Pabloloop is een van de acties om de vriendschapsband tussen de twee gemeentes te verstevigen. 

Het ontstaan van de PaBlo Loop
In 2010 is een groep van AV Passaat naar Blomberg geweest om daar deel te nemen aan de jaarlijkse Nelkenlauf. Gedurende de dagen dat de groep in Blomberg was werd mede onder invloed van alcohol het prestatievermogen van de groep te rigoureus opgeschroefd. Echter op de wedstrijddag bleken de atleten van Blomberg beter voorbereid op de heuvels dan de Passaat atleten. Om onze Duitse vrienden stil te krijgen werd het idee geboren om lopend naar Blomberg te gaan. Veel ideeën sneuvelen als men weer “nuchter” is maar de voorzitter van Passaat, Jo Kortooms, heeft doorgepakt en in 2012 de eerste loop georganiseerd. 
 
Tweede keer PaBlo
De loop bleek een succes en het enthousiasme van de burgemeester en bestuur heeft er mede toe bijgedragen dat er een vervolg komt. AV Passaat heeft 4 teams samengesteld met elk 6 lopers die de ruim 380 km gaan afleggen in 4 dagen. De 6 estafettelopers wisselen elkaar af op de fiets. Onderweg wordt drie keer gestopt, gekampeerd, gekookt, geslapen en gegeten. Om de kortste weg af te leggen moeten de lopers onder andere dwars door Arnhem en de stad Münster maar ook over afgelegen landweggetjes. De heuvels komen later in de week, als men de vermoeidheid van twee dagen in de benen heeft,  aan de orde. 
 
Start woensdag 28 mei
De lopers starten op woensdagochtend 28 mei vanaf de markt in Papendrecht. Er is een kort programma dat om half acht start met shanty-groep de Pontonniers, een warming-up, een onthulling en overdracht van een kado voor Blomberg. Iedereen is van harte welkom om bij de start aanwezig te zijn en de lopers succes te wensen. Om 8 uur vertrekken ze nadat burgemeester De Bruin het startschot heeft gegeven. Zaterdag 31 mei hopen de teams aan te komen op de Marktplatz in Blomberg waar ze ontvangen worden door de burgervader van deze partnergemeente van Papendrecht. Op facebook (evenement Pabloloop) en op internet (www.avpassaat.nl) hopen we dagelijks een update te kunnen geven. 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.