Drechtstreek wint van Wilhelmina’26

14 mei 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Drechtstreek heeft weer drie wedstrijdpunten toe kunnen voegen aan zijn totaal. Het versloeg Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg en het revancheerde zich daarmee voor de nederlaag in de uitwedstrijd. Wilhelmina begon voortvarend aan de wedstrijd en Robert Bouman wist  al  na acht minuten de 0-1 te scoren. Drechtstreek herstelde zich na dit vroege doelpunt en kwam daarna meer aan voetballen toe.

Na een half uur spelen wist Joey d’Haan zijn spits Michael Slingerland te bereiken en die zorgde voor de gelijkmaker. Zeven minuten voor rust was het dezelfde Slingerland die Damien Vereecken wist te bedienen en die passeerde met een fraaie kopbal doelman Martijn Knoop. Dit doelpunt bepaalde de ruststand op 2-1.

Na rust toonde Wilhelmina’26 zich strijdvaardig en het zette veel druk. Mede door die aanvallende bewegingen ontstond er voor Drechtstreek wat meer ruimte voorin. Halverwege de tweede helft leidde dit tot een goede combinatie tussen Björn van Ingen en Michael Slingerland. Van Ingen stelde zijn spits met een goede voorzet vanaf de zijkant in de gelegenheid om de 3-1 te scoren. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Drechtstreek sterker en had Wilhelmina het nakijken.

Door de winst van Drechtstreek wisselden beide ploegen van positie op de ranglijst. Drechtstreek staat nu op de achtste positie en met nog twee wedstrijden te gaan staat het vast dat het volgende seizoen gewoon weer in de tweede klasse zal spelen. Komende zaterdag speelt het de uitwedstrijd tegen koploper Almkerk dat met 2-0 verloor van de nummer 2, Roda Boys. Met slechts één punt meer dan Roda Boys zal Almkerk middenmoter Drechtstreek moeten verslaan om kans te houden op het kampioenschap. Aanvang van die wedstrijd in Almkerk is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.