Zeer geslaagd Masters NK voor De Geul

08 mei 2018 door Josette Huisman

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend was het van 3 t/m 6 mei voor 14 masters van zwemvereniging De Geul weer tijd om zich in diverse leeftijdscategorieën te meten met de rest van Nederland en nog 15 andere landen op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK).

In het 50m bad van het Hofbad in Den Haag wisten de zwemmers 10 individuele medailles en 1 medaille op een estafette te bemachtigen. Goud was er voor Geerdien Meerwaldt op de 400m vrije slag, daarnaast werd zij tweede op de 100m schoolslag en 100m vrije slag en mocht zij ook nog het brons op de 200m vrije slag ophalen. Ivan van Omme wist zich ook 4x in de prijzen te zwemmen; hij won zilver op de 100m vrij en 50m schoolslag en brons op de 100m school- en 50m vrije slag. Op de 100m schoolslag werd Aafke Groot derde, waar Marian Nederlof op de 200m schoolslag naar het brons zwom. De 4x 200m vrije slag estafette, welke bestond uit: Eline Molle, Lisette van den Bos, Marijke Campfens en Nanda van Heteren, behaalde een mooie gouden medaille. Persoonlijke records zijn er gezwommen door: Marijke Campfens op de 50, 100 en 200m vrije slag, Erica Muller op de 50m vrije slag, Ivan van Omme op de 100m schoolslag en Susanne Prins - Molenwijk op de 200m vrije slag.

Het was weer een zeer geslaagd en heel goed georganiseerd kampioenschap. De masters kijken nu alweer uit naar het volgende NK in januari 2019, dat in Zwolle zal plaatsvinden.

Foto: Estafetteteam de Geul

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.