Bibliotheek Papendrecht trots op haar vernieuwde pand met mogelijkheden

07 mei 2018 door Josette Huisman

PAPENDRECHT - Bibliotheek Aanzet Papendrecht is trots op haar nieuwe pand en de vele mogelijkheden die dit biedt! Ze heeft een prachtig nieuw pand aan de Veerweg. Vanuit daar gaat ze op reis naar de KennisMarkt. Deze locatie aan de Veerweg geeft een nieuwe impuls en nodigt echt uit om dingen uit te proberen. Er wordt omgegaan met andere organisaties, zoals de buren Sterk Papendrecht, maar ook andere partijen uit Papendrecht én de inwoners. De komende jaren gaan we samen van alles uitproberen en ideeën bedenken. Opgedane inzichten nemen we dan mee naar de Kennismarkt.

Natuurlijk kan iedereen nog steeds als vanouds bij de bibliotheek terecht: voor een boek, een cursus, of gewoon een praatje.

De bibliotheek verandert
De rol van de bibliotheek is namelijk veranderd en dat willen we in deze bibliotheek laten zien. We willen de wereld van mensen groter maken. Mensen uitdagen verder te kijken. Mensen helpen verder te komen. Dit doen we allang niet meer alleen door boeken uit te lenen. Wij willen inspireren, kennis delen, ondersteunen bij het vergroten van taalvaardigheid en digitale vaardigheden, een ontmoetingsplek creëren en nieuwe mensen ontmoeten.

Het is belangrijk dat iedereen over de juiste vaardigheden beschikt op het gebied van taalvaardigheid, geletterdheid, digitale vaardigheden en mediawijsheid. De bibliotheek speelt daar een belangrijke rol in. Door het aanbieden van activiteiten die gericht zijn op het ontwikkelen van deze vaardigheden. 

Tipje van de sluier
Wat voor nieuwe activiteiten kun je verwachten? Tijdens de opening op 23 mei vertellen ze hier graag meer over. U/jij kunt dan in ieder geval kennis maken met:       

LexLab, een uitdagende workshop voor 6-12 jarigen. We gaan aan de slag met 3D-pennen en andere leuke snufjes!

Schrijfworkshop, een creatieve workshop voor 8-12 jarigen. Met de schrijfcoach van de KinderSchrijfherberg leer je op een creatieve manier je ideeën met woorden te uiten. Schrijf een gedicht, verhaal of songtekst. Uiteraard krijg je ook taal- en stijltips. 

Green Screen, een bijzondere workshop voor alle leeftijden. Maak je eigen bijzondere foto met behulp van de green screen-techniek. Laat je fantasie de vrije loop!

Meer informatie over de bibliotheek Aanzet vindt u op de website

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.