Bibliotheek blij met nieuw pand

16 maart 2018

PAPENDRECHT - Op donderdag 15 maart heeft de Bibliotheek AanZet de sleutel in ontvangst genomen van hun nieuwe locatie aan de Veerweg. Zij gaan daar vanaf eind april starten met de bibliotheek van de toekomst.

Chantal Cunnen van de Bibliotheek AanZet licht toe: "De Bibliotheek is aan het veranderen. We willen de wereld van mensen groter maken. Mensen uitdagen verder te kijken. Mensen helpen verder te komen. Dit doen we allang niet meer alleen door boeken uit te lenen. Wij willen kennis delen, ondersteunen bij het vergroten van taalvaardigheid en digitale vaardigheden, een ontmoetingsplek creëren en nieuwe mensen ontmoeten."

De bibliotheek is blij met de verhuizing naar de Veerweg. Het is een tussenstap op weg naar de toekomstige KennisMarkt, waar zij samen met de Volksuniversiteit naartoe zullen gaan. De nieuwe omgeving nodigt uit en biedt mooie kansen om de komende jaren te experimenteren en ideeën te bedenken men inwoners en maatschappelijke organisaties. De opgedane inzichten worden meegenomen naar de KennisMarkt.

De inrichting van de bibliotheek wordt flexibel en passend bij het experimentele karakter en kan uiteindelijk een op een meegenomen worden naar hun uiteindelijke nieuwe locatie. De kosten voor de verhuizing zijn daarom minimaal en worden betaald door de bibliotheek zelf.
De gemeente is blij dat de bibliotheek voor Papendrecht behouden blijft in het centrum.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom.

Foto-onderschrift: Wethouders Anouk van Eekelen (portefeuille Centrum) en Joke Reuwer (portefeuille Cultuur) reiken symbolisch de sleutel uit aan bibliotheekmedewerker Trudy van Vugt.

Foto's: Richard van Hoek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.