Excellente leerlingen van de Willem halen certificaat op de Erasmus

07 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Excellente leerlingen van de Willem halen certificaat op de Erasmus

PAPENDRECHT - In dit schooljaar volgde een groepje leerlingen van het Willem de Zwijger College binnen WillemPLUS  -het excellentietraject voor begaafde leerlingen die meer uitdaging willen- een bijzonder traject. De nadruk lag geheel op de wetenschap, in samenwerking met de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Het begon allemaal in november met een centrale start op de Erasmus Universiteit, waarna er een aantal mini-colleges werden gegeven gedurende de maanden die volgden. Het thema was neurowetenschappen. Tijdens deze colleges kregen de leerlingen les in onderzoeksvaardigheden, wetenschappelijk denken en presenteren. Het traject werd afgesloten met een presentatie van hun onderzoek op de universiteit voor publiek èn wetenschappers. Die waren allen onder de indruk. Zodoende zijn de leerlingen trots op hun behaalde certificaten.

Bron foto: Willem de Zwijger College.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.