Dansdocent Mitchell: 'Prachtig om te laten zien wat Papendrecht aan kunst en cultuur te bieden heeft'

03 mei 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Mitchell Amsterdam werkt als freelance dansdocent met collega’s Silvia La Vos en Yara van Engelen bij Jeugdtheaterschool Papendrecht. Daarnaast is hij een van de creatieve inwoners die event Music, Art & Lemonade in juni enthousiast vormgeven.

‘Bij de start van de Jeugdtheaterschool in september 2017 stonden 70 kinderen voor de deur die zich hebben opgegeven voor de lessen theater, zang en dans. Wekelijks worden zij uitgedaagd om zich te ontwikkelen en enkele keren per jaar op het podium van Theater De Willem het beste van zichzelf te laten zien. We zijn nu al enorm trots op de ontwikkeling die ze het afgelopen jaar hebben doorgemaakt. Met een lach, een traan, een fl inke dosis passie en een voorbeeldige samenwerking in de lessen hebben ze het beste uit zichzelf en elkaar gehaald. Iedereen mag zichzelf zijn en mag dingen uitproberen zonder gek aan te worden gekeken. Hier gaan wij de komende jaren mee door.’

Kans
‘Het is mooi om te zien hoe alle aanbieders op het gebied van cultuur in Papendrecht samenkomen. Het is een zeer leuke kans om elkaar te ontmoeten, te horen waar iedereen mee bezig is. We zijn heel blij daar deel van uit te mogen maken. Kunstenaars zijn voor zichzelf al goed bezig, maar denk eens aan de mooie samenwerkingen die kunnen ontstaan. Stel je voor dat een beeldend kunstenaar de decors maakt voor de Jeugdtheaterschool of dat wij de handen in elkaar slaan om een kunstproject op te zetten voor wijken, scholen en zorgcentra. Het is een prachtige stimulans om de expertise van creatievelingen voor Papendrecht in te zetten en voor inwoners om ons te leren kennen. Wij gooien de deuren open zodat iedereen kan zien waar en hoe wij aan ontwikkeling van het talent van onze leerlingen werken. Ik kan niet wachten om alle inwoners tegen te komen en onze passie voor kunst en cultuur te delen!’

Tijdens event Music, Art & Lemonade zijn er van woensdag 13 tot en met zondag 17 juni op de Markt concerten, optredens en een hippe loungehoek met bijpassende muziek. In containers laten Papendrechters hun werk zien. Maar bovenal kunnen inwoners meedoen met allerlei workshops. Daarnaast kun je kunst- en cultuurbeoefenaars tijdens de Meet&Greet ontmoeten op de locaties waar zij werkzaam zijn en werk bezichtigen tijdens de atelierroute. Kortom, je kunt in een groot openluchtatelier ontdekken hoe leuk je buren zijn! Alle creatievelingen en hun activiteiten worden vermeld op een Culturele Menukaart die na het event wordt uitgegeven.

Dansdocent Mitchell Amsterdam is enthousiast over de Jeugdtheaterschool en Music,Art & Lemonade Fotograaf: Imadia fotografie/Diana Bloemendal-Boshuizen
Event Music, Art & Lemonade

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.