Verdwenen 'Jongens in handstand' duiken na ruim 13 jaar weer op

05 april 2017
Verdwenen 'Jongens in handstand' duiken na ruim 13 jaar weer op

PAPENDRECHT - In 2003 werd het bronzen kunstwerk ‘Twee jongens in handstand’ gestolen. Het beeld van kunstenaar Radkai stond aan de Pieter Zeemanlaan en werd van zijn sokkel geschroefd. Dertien jaar lang werd er niets meer van gehoord, tot de gemeente vorige week werd gebeld.

Andre Verduin van de politie Rotterdam IJsselland vertelde dat ‘al geruime tijd een gevonden beeld’ op het politiebureau van zijn afdeling staat. Een zoekactie met Google bracht hem op het spoor van Papendrecht.

Het beeldje kan niet meer terug naar de oorspronkelijke plek, omdat de sokkel weg en de plek veranderd is, maar de gemeente gaat op zoek naar een nieuwe plek voor het verloren gewaande beeld.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.