Kunstwerk 'Twee jongens in handstand' aan de Pieter Zeemanlaan ontvreemd

09 augustus 2003
Kunstwerk 'Twee jongens in handstand' aan de Pieter Zeemanlaan ontvreemd

PAPENDRECHT - Het kunstwerk 'Twee jongens in handstand' dat al jaren op de locatie van het huidige activiteitencentrum Papendael aan de Pieter Zeemanlaan staat, is vorige week door onbekenden gedemonteerd en meegenomen. Het bronzen kunstwerk van kunstenaar Radkai is grondig en vakkundig van de sokkel verwijderd.

Beeldende kunst is een onderdeel van het straatbeeld in de gemeente en beelden zijn een verrijking van de openbare ruimte. De 'Twee jongens in handstand' vormden een herkenbaar beeld voor de voormalige Jan Ligthartschool en het huidige activiteitencentrum.

Wethouder A. Vogel toont zich 'verdrietig en zeer ontstemd' over de verdwijning. 'Dat zelfs zo'n verankerd beeld niet veilig is', stelt hij, 'maakt me wel boos. Ik kan me niet voorstellen dat het een grap is - zoals elders weleens voorkomt - maar als dat zo is, dan is het een slechte grap. Ik kan het dan ook niet anders zien dan als diefstal. Overigens kan ik me niet voorstellen dat de dader er veel plezier aan beleeft, omdat het beeld heel herkenbaar is en bijvoorbeeld op het omslag van de beeldenroute van de Culturele Raad (zie foto) is te zien.

De gemeente Papendrecht heeft bij de politie aangifte gedaan van de ontvreemding. Wie tips heeft over de verdwijning van het beeld, wordt gevraagd contact op te nemen met de plaatselijke politie (tel. 0900-8844, lokaal tarief).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.