Anita Buitrago in actie voor gezonder voedsel voor Daniel den Hoed patienten

02 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Anita Buitrago in actie voor gezonder voedsel voor Daniel den Hoed patienten

PAPENDRECHT - Anita Buitrago uit Papendrecht organiseert op 12 mei aanstaande een grote actie om geld op te halen om gezonder voedsel voor de Daniel den Hoed kliniek te realiseren. Op haar website Stay Strong vertelt ze daar zelf het volgende over: "Op 12 mei 2018 gaan we met z’n allen in actie voor de Daniel den Hoed Stichting en dit maal niet voor de onderzoeken maar rechtstreeks voor de kankerpatiënten op de afdelingen Interne Oncologie en Hematologie.

Deze zaterdag zal de wijk Kraaihoek in het teken staan van kanker. Er vindt op deze dag een estafette plaats waarbij we gaan hardlopen, wandelen en zwemmen. In teams van 5 personen gaan we zoveel mogelijk rondes maken, 60 minuten strijden.

Daarnaast zullen team Bewust-Fit en team Physique samen leuke workshops, trainingen en een ultieme team battle organiseren. Alle deelnemers kunnen meedoen, een actie bedenken, vrienden & familie en/of bedrijven benaderen om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Naast de sportactiviteiten is er nog veel meer te doen. Een podium met een leuk en boeiend programma, een markt met leuke en lekkere spullen om te kopen en veel informatie over kanker. Maar ook een terras, lekkernijen en nog wat verrassingen."

Ook het doel van de door har georganiseerde actie beschrijft Anita op haar site uitvoering: "Een week na deze bijzondere dag (18 mei) gaat het Daniel den Hoed verhuizen en willen wij de Cheque overhandigen. Met het opgehaalde geld willen we het mogelijk maken om de voeding op de Interne Oncologie en Hematologie aan te vullen met nog meer gezonde voeding zoals verse thee, eieren, noten, groentesappen, smoothies en vers fruit. We willen de patiënten laten ervaren wat gezonde voeding met je doet en wellicht helpt het hun de zware behandeling te doorstaan."

Hoe is het idee voor deze actie bij Anita ontstaan? "Buiten mijn geboorte, keelamandelen en bevalling heb ik tussen de periode 2009-2017 9x in het ziekenhuis gelegen, variërend van een dag tot 1,5 week. Wat mij met de jaren op ging vallen was niet zo zeer de kwaliteit van de voeding maar ook de keuze in voeding en de tijden. Mijn moeder nam altijd de smoothies mee, mijn schoonmoeder de maaltijden. Suiker wordt overal aangeboden en vers fruit lijkt beperkt en eenzijdig. Dit moet anders kunnen dacht ik al snel."

Wilt u meedoen aan de actie van Anita op de Actiedag, 12 mei aanstaande in de Papendrechtste wijk Kraaihoek, dan kunt u zich hier aanmelden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.