Oranjecomité Papendrecht presenteert programma

04 april 2012
Oranjecomité Papendrecht presenteert programma

PAPENDRECHT - Tijdens een informele persconferentie heeft het bestuur van het Oranjecomité Papendrecht het programma voor Koninginnedag, 4 mei en 5 mei bekend gemaakt.

Het thema voor Koninginnedag is dit jaar SkyHigh. Dit komt tot uitdrukking op verschillende manieren. Op het Slobbengors staat een grote tent van Fokker, waarin ze hun nieuwbouwplannen laten zien. Verder is ook de TU Delft en Rotterdam Airport aanwezig met een grote stand.

Het was ook de bedoeling om een helikopter vluchten op het Slobbengors te doen, maar daar heeft het Oranjecomité vanaf gezien vanwege de zeer strenge regels. Er mogen namelijk maximaal 24 vluchten per dag worden gehouden en dat is niet rendabel meer.

Bij de Marktmeester in het centrum zijn weer een aantal attracties te vinden. Zo is er dit jaar een FlySeat, een bungeetrampoline en kan men tokkelen op de Markt (zie foto).

In de muziektent zullen er weer allerlei optredens zijn van Papendrechtse groepen zoals Schipperskoor de Pontonniers, Samartlappenkoor De Smarties en de Pub Daddies.

Ook bij café Willaerts zal er weer een muziektent staan, dat door Björn van Dijl wordt gesponsord.

4 mei
Op vrijdag 4 mei zal de jaarlijkse Dodenherdenking plaats vinden. Vorig jaar werd de stille tocht voor het eerst gestart vanaf het Joodse monument en dat zal dit jaar ook weer het geval zijn. De tocht zal gaan naar de Grote Kerk, waar een korte herdenkingsdienst wordt gehouden. Hierna boekt men de algemene begraafplaats, waar een krans zal worden gelegd.

5 mei
Op zaterdag 5 mei zal een feestelijk concert plaatsvinden, dat dit keer niet in de Bethlehemkerk, maar in Theater De Willem wordt gehouden. Er zijn optredens van het Westlands Mannenkoor, Muziekvereniging Excelsior, Marco Bakker en trio ZaZi.
De toegangsprijs bedraagt € 10,- in de voorverkoop.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.