Sportcentrum Papendrecht ontvangt het keurmerk 'Veilig & Schoon'

24 april 2018 door Hennie van der Zouw
Sportcentrum Papendrecht ontvangt het keurmerk 'Veilig & Schoon'

PAPENDRECHT - Het stond nog hoog op het wensenlijstje van Sportcentrum Papendrecht en nu is het zover: het keurmerk Veilig & Schoon - het branchekeurmerk voor zwembaden is binnen. Maandag 23 april om 16.30 uur overhandigde Mariska Hol van Stichting ZwembadKeur het bijbehorende schild aan wethouder Kees Koppenol. Dit vond plaats in het Sportcentrum Papendrecht aan de Burgemeester Keijzerweg 110.

Met het Keurmerk Veilig & Schoon laat Sportcentrum Papendrecht zien dat het niet alleen voldoet aan de wettelijk gestelde eisen, maar ook aan de eisen en wensen van onder meer bezoekers. Het keurmerk toont verder aan dat de bedrijfsprocessen op het gebied van hygiëne en veiligheid op papier goed zijn geregeld en in de praktijk ook goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Op dit moment zijn in Nederland circa 200 zwembaden in het bezit van het keurmerk. Het eerste werd in april 2002 uitgereikt. Het voormalige Papendrechtse zwembad De Hooght ontving het in 2005.

Betekenis Keurmerk
Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat allereerst verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Het houdt in dat een zwembad voldoet aan regelgeving op het gebied van:
• Hygiene en veiligheid
• waterleidingwetgeving
• legionella preventie
• arbeidsomstandigheden
• HACCP
• Milieu
• attractie- en speeltoestellen

Daarbovenop stelt het keurmerk nog strenge, maar rechtvaardige kwaliteitseisen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.