Daltonschool De Leilinde stapt over op continurooster

05 oktober 2017
Daltonschool De Leilinde stapt over op continurooster

PAPENDRECHT - Op 8 januari 2018 start Daltonschool De Leilinde als eerste openbare school met een continurooster. Uit een afgenomen enquête kwam de wens voor een continurooster zowel bij ouders als leerkrachten naar voren. Dit is ook logisch omdat de Leilinde een streekfunctie heeft.

Door het werken met een continurooster wordt het nog makkelijker voor kinderen vanuit heel Papendrecht en zelfs daarbuiten om te genieten van daltononderwijs. Daltononderwijs sluit goed aan bij iedere vorm van voortgezet onderwijs.

De Leilinde werkt met de gangbare methodes en het leerlingvolgsysteem van Cito. Natuurlijk staan de vakken als rekenen, taal en lezen ook bij hen centraal, maar op dezelfde plaats staan de vaardigheden die een mens nodig heeft in de maatschappij. Om deze vaardigheden te ontwikkelen werkt De Leilinde vanuit een vijftal principes, te weten: samenwerken, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, effectiviteit en reflectie.

Zo werken de kinderen vanaf groep 1 t/m groep 8 bijvoorbeeld met een weektaak. Hierin zitten taken die de leerlingen leert samenwerken. De taak moet aan het eind van de week af zijn en de kinderen leren aan dat ze er zelf verantwoordelijk voor zijn. Samen met de leerlingen wordt de voortgang besproken en aangepast op het niveau van de leerling. De leerlingen leren hun taken zelf inplannen, waarbij zij rekening leren houden met de tijd die ze ongeveer per taak nodig denken te hebben. De weektaak wordt elk leerjaar een beetje verder uitgebouwd tot ze in groep 8 een uur per dagdeel zelfstandig aan het werk zijn met taken op allerlei vakgebieden. De kinderen gaan hierdoor goed voorbereid richting iedere vorm van voortgezet onderwijs.

Vanaf 8 januari werkt De Leilinde op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.15 uur tot 14.30 uur. De kinderen eten deze dagen in de klas met de leerkracht en spelen een half uur buiten onder leiding van pedagogisch medewerkers van Wasko. Op woensdag start de school om 8.15 uur en eindigt om 11.45 uur. Voor de naschoolse opvang kunt u kiezen uit twee opties: tot 16.00 uur of tot 18.00 uur. Tijdens deze opvang worden er leuke activiteiten aangeboden.

Nieuwsgierig geworden naar daltononderwijs? Maakt u dan een afspraak voor een rondleiding bij de school. Dit kan door een mail te sturen naar info@obsleilinde.nl of te bellen naar 078—6154038

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.