Prins Constantijnschool start met continurooster

25 augustus 2015
Prins Constantijnschool start met continurooster

PAPENDRECHT - Vanaf dit schooljaar wordt er op de Prins Constantijnschool aan de Walmolen gewerkt met een continurooster, waarbij de leerlingen aan een stuk door van half 9 tot half 3 's middags naar school gaan.

Vanaf januari 2016 wordt de school gerenoveerd en zal de bovenbouw in een andere locatie in Papendrecht les krijgen.

De gemeente geeft de school de gelegenheid om in te trekken aan de Boeieraak 1 - 3, het schoolgebouw waar de Prins Florisschool is gehuisvest. Daar staan volgend schooljaar in ieder geval vijf lokalen leeg. De verwachting is dat de Prins Constantijnschool medio januari 2016 met de groepen 5 tot en met 8 daarnaar toe zullen gaan.

Vanwege de grotere reisafstand is een continurooster dan gemakkelijker en efficiënter. Om het hele jaar dezelfde schooltijden aan te houden, is er maandag 24 augustus meteen begonnen met een continurooster.

Omdat er dit schooljaar vanwege het nieuwe rooster vaker buiten gespeeld gaat worden is  de vraag vanuit de leerlingenraad van de Prins Constantijn gekomen of er meer buitenspeelgoed kan worden aangeschaft. Sinds vorig schooljaar is er een leerlingenraad actief op de Prins Constantijnschool.

Een groepje van 6 leerlingen, afkomstig uit de groepen 5 t/m 8, komt maandelijks bij elkaar. Onder begeleiding van bouwcoördinator Xanthe de Vries wordt er vergaderd over onderwerpen die naar voren komen vanuit de verschillende groepen.

De groepen starten in eerste instantie allemaal met dezelfde tijden:

maandag: 8.30 – 14.30 uur
dinsdag: 8.30 – 14.30 uur
woensdag: 8.30 – 12.15 uur
donderdag: 8.30 – 14.30 vrijdag: 8.30 – 12.00, na de herfstvakantie tot 14.30
De kinderen eten tussen 12.00 en 12.15 en spelen tussen 12.15 en 12.30 buiten.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.