Olympia met twee teams in finale Rayon Turn Toernooi

16 april 2018 door Hennie van der Zouw
Olympia met twee teams in finale Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag plaatsten de keuze B en de keuze A turnsters van Olympia Papendrecht zich voor de 34e finale van het Rayon Turn Toernooi van het Rayon Dordrecht. Deze finale wordt op zaterdag 2 juni georganiseerd.

Voor de keuze B is dit de eerste keer dat zij zich plaatsen voor de finale en daarom een grote verrassing. De laatste wedstrijd in de poule werd zaterdag gewonnen tegen het combinatieteam OMOS Arkel/GVM Meerkerk. Ook de Papendrechtse turnsters vormen een gecombineerd team met OKK Ridderkerk. Het team bestaat uit Rosalyn van der Staay, Kim van Balen en Leah Nelson van OKK RIdderkerk en Anouk Kransse, Minke Elwuar, Merel de Vreede en Talytha Ziel van Olympia Papendrecht. Talytha was er deze wedstrijd niet bij omdat zij zich de vorige poulewedstrijd ernstig blesseerde en het seizoen voor haar jammer genoeg voorbij is. Afgelopen zaterdag was Merel de Vreede de beste turnster van dit combiteam met een 2e plaats.

Ook de keuze A turnde zaterdag de laatste poulewedstrijd en eigenlijk stond er niets meer op het spel tegen DVO Dordrecht dat zich ook al had geplaatst voor de finale. Het Papendrechtse team is een combinatie van ervaren wedstrijdturnsters en een paar turnsters die dit jaar voor het eerst in de keuze A turnen. Op de foto het complete team van links naar rechts Febe Naber, Lotte van Kooten, Myrthe Verhagen, Lotte Kuntz en op de voorste rij Julia Hoffman, Anouk van de Haterd, Danique Hameete en Rosa Drexhage. Lotte van Kooten was zaterdag de beste turnster in de individuele uitslag met een hoge score van 11.325 voor haar overslag 1/2 op sprong. Dat was ook de hoogste score van de wedstrijd. Lotte Kuntz eindigde daar vlak achter door onder meer een 10.85 op brug, het hoogste toestelcijfer. Rosa Drexhage werd 3e met dank aan drie sterke optredens op vloer, brug en sprong. Danique Hameete turnde weer een volledige meerkamp voor een 4e plek en ook de 5e plaats was voor Olympia, voor Myrthe Verhagen die een heel stabiele wedstrijd draaide.

Het team verplicht A van Olympia maakt ook nog kans op een finaleplaats. Zij moeten hun laatste poulewedstrijd nog turnen op zaterdag 21 april.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.