Veel blije gezichten bij Kids and Cars

14 april 2018

PAPENDRECHT - Op zaterdag 14 april 2017 organiseerde Tafelronde 140 Papendrecht opnieuw het Kids and Cars evenement. Een groot aantal exclusieve (sport)auto’s reden door het dorp met kinderen die het minder goed hebben en kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten verblijven (om welke reden dan ook).

Het meerijden in een droomauto is voor vele kinderen een grote wens en kan in ieder geval voor een dagje afleiding brengen van alle pijn en ellende die sommige kinderen moeten doorstaan.

Op de foto's is te zien hoe de stoet over de Veerpromenade rijdt.

De (financiële) meeropbrengst van de tocht komt volledig ten goede aan een goed doel en voor de 2018 editie is dat KanjerKetting.

De KanjerKetting is opgezet als beloningssysteem voor kinderen met kanker. De KanjerKralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en kinderen kijken uit naar hun kleine, kleurige beloning. Maar de KanjerKetting is meer. De Kanjer- Kralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is.

Door de KanjerKetting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt en krijgen ze grip op hun situatie. Ouders gebruiken de KanjerKetting als leidraad om hun kind uitleg te geven en om het voor te bereiden op wat het te wachten staat. Met de Kanjer- Ketting in de hand vertellen kinderen hun verhaal aan hun opa en oma of aan klasgenootjes. Zo helpt de KanjerKetting hen door de behandeling heen. Na afloop is de KanjerKetting een kleurrijke herinnering aan een ingrijpende periode. Voor gezinnen waar een kind aan kanker is overleden, is de KanjerKetting een dierbaar aandenken dat zij koesteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.