Twee overwinningen voor Olympia

09 april 2018 door Hennie van der Zouw
Twee overwinningen voor Olympia

PAPENDRECHT - Het was een drukke wedstrijddag afgelopen zaterdag in De Olympiaan. 's Ochtends turnden het keuze A team hun tweede poulewedstrijd in het Rayon Turn Toernooi tegen De Zilvermeeuw. In een gezellige wedstrijd wist Olympia ruim te winnen. Het verschil werd vooral gemaakt op sprong omdat de Papendrechtse turnsters betere en moeilijkere sprongen lieten zien dan de tegenstander. Ook de vloeroefeningen wisten de turnsters beter te presenteren aan de jury. Op balk lieten de turnsters van Olympia veel liggen door meerdere vallen op onverwachte momenten. Uiteindelijk turnde Olympia 163.60 bij elkaar tegen 152.625 voor De Zilvermeeuw. De beste turnster in het individuele klassement was Femke Zegwaard van de Zilvermeeuw met 39.950. Met 39.450 zat Febe Naber daar net achter. Zij werd keurig 2e dankzij een stabiele balkoefening. Anouk van de Haterd eindigde als 3e met 39.150. Zij turnde een van de hoogste sprongen deze wedstrijd. Pech was er voor Rosa Drexhage die zich blesseerde tijdens de wedstrijd en moest stoppen. Volgende week zaterdag turnt dit team de laatste wedstrijd in de poule en de turnsters maken een goede kans op een finaleplaats van het Rayon Turn Toernooi.

Aan het eind van de ochtend was het de beurt aan het team D1 verplichte oefenstof. Zij wonnen met 235.70 tegen 213.825 overduidelijk van OKK Gorinchem. Het team van Olympia heeft dan ook een aantal ervaren turnsters in het team. Mirjam Vroegindeweij eindigde als 1e met 50.225 en 2e werd Naomi van Wijk met 48.955. Op de foto het team van Olympia na de wedstrijd met van links naar rechts Stevie IJzermans, Sterre Suurland, Laura Brugmans, Lucca van der Velden, Firenze van Wijngaarden, Suze Klijn, Naomi van Wijk, Mirjam Vroegindeweij en Linda van Putten. Vera van Wijk ontbreekt op de foto maar turnde wel de wedstrijd mee. Dit team heeft nog een wedstrijd te gaan en maakt nog kans op een finaleplaats van het Rayon Turn Toernooi.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.