Het kan vriezen en het kan dooien op de Willem

31 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Het kan vriezen en het kan dooien op de Willem

PAPENDRECHT - Rino freezing physics uit Leiden kwam in de activiteitweek naar het Willem de Zwijger College voor de 3 mavo groepen. Waar een gedeelte van de leerlingen op ski-reis was en het met temperaturen van -20 graden moest doen, was het bij Rino freezing physics -200. Vloeibare stikstof heeft rare eigenschappen en dat konden de leerlingen met eigen ogen zien en ervaren.

Je kunt vloeistof van -200 over je handen laten stromen, de gaten in het plafond schieten, enorme stoomwolken maken, magneten laten zweven en heerlijk ijs in minder dan een seconde op tafel toveren. Al met al een zeer coole dag!

De foto is door leerkracht Fred Valstar gemaakt!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.