Verbindingen leggen en versterken: Papendrecht zet cultuur en creativiteit op de kaart

28 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Verbindingen leggen en versterken: Papendrecht zet cultuur en creativiteit op de kaart

PAPENDRECHT - Papendrecht brengt creatieve inwoners die met allerlei vormen van cultuur bezig zijn met elkaar in contact om samenwerking en inspiratie te versterken en cultuur op de kaart te zetten. Daarvoor worden bijeenkomsten gehouden, in juni wordt een hele week gewijd aan kunst en cultuur en er wordt een culturele menukaart opgesteld.

Cultuur vervult vaak een zichtbare rol in onze samenleving, maar even zo vaak een onzichtbare. Cultuur creëert, verbindt, inspireert, verblijdt, biedt troost, choqueert en meer. Het belang van cultuur blijkt wel uit de invloed die cultuuriconen hebben op andere cultuurliefhebbers en de samenleving.

Parels verbinden
‘Cultuur verrijkt ons leven’, stelt wethouder cultuur Joke Reuwer dan ook. ‘Als je kijkt naar die kracht van cultuur, dan kun je daar veel meer mee doen, is onze gedachte. In Papendrecht ontplooien al veel inwoners hun talenten, maar vaak een beetje verborgen. En dat is enorm zonde. Door verborgen pareltjes, van jongeren en verenigingen tot getalenteerde kunstenaars bekend te maken en bij elkaar te brengen kunnen ze samenwerken. Zo ontstaan nieuwe initiatieven en inspiratie waarmee de parels kunnen glanzen.’

Daarnaast wil Papendrecht fotografen, muzikanten en anderen met mooie, creatieve ideeën en activiteiten koppelen aan scholen om jonge Papendrechters enthousiast te maken en hun liefde voor cultuur over te brengen. Zo kunnen ook jongeren hun interesses en kansen ontdekken en talenten ontwikkelen. Andere mogelijkheden zijn activiteiten voor maatschappelijke organisaties, groepen ouderen en alle leeftijdsgroepen er tussenin.

Om ‘culturele creatievelingen’ aan elkaar en aan de Papendrechtse samenleving te koppelen en nog veel meer goede ideeën te verzamelen, werd zaterdag 24 maart een eerste bijeenkomst gehouden. Woensdag 28 maart vindt de tweede plaats (zie kader). Heb je een fantastisch kunst & cultuurtalent en wil je dit in dienst stellen van de rest van Papendrecht, laat het dan weten. Schrijvers, dansers, schilders, dichters, freestylers, beeldhouwers, fotografen ... iedereen kan meedoen! De organisatie heeft nog lang niet iedereen die dat wil in het vizier dus aanmeldingen zijn van harte welkom. U wordt dan ook op de hoogte gebracht van de Kunst & Cultuurweek en de Culturele Menukaart van Papendrecht

Wat, waar en wanneer?
Woensdag 28 maart: tweede bijeenkomst voor cultureel Papendrecht van 19.30 tot 21.30 uur in De Heerlijkheid van Papendrecht (Kerkbuurt 56). Aanmelden kan via l.human@papendrecht.nl
Woensdag 13 – zondag 17 juni: Kunst & Cultuurweek met op verschillende locaties allerlei creatieve activiteiten.
Vanaf  28 maart: samenstellen Culturele Menukaart waarop cultureel Papendrecht een plek krijgt in één handig overzicht. Uw naam, telefoonnummer, website en culturele uiting kunt u doorgeven via l.human@papendrecht.nl

Culturele iconen
Cultuur is zo’n breed begrip dat niet iedereen er gelijk een beeld bij heeft. Maar je kunt denken aan Het Vrijheidsbeeld in New York of aan de beelden langs het drierivierenpunt. Maar bijvoorbeeld ook aan uitingen van rappers als Ronnie Flex, aan dj Tiesto, de succesvolle televisieserie de Luizenmoeder of aan boeken. Of aan creatieve uitingen als schilderen, schrijven, dichten, tekenen, fotograferen, beeldende kunst, theater, film, moderne media, architectuur, poëzie, literatuur.

Bron foto: Gemeente Papendrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.