Taalfestijn in de bieb als slotakkoord

19 maart 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Woensdagvond 14 maart waren over de veertig minnaars van de taal in de plaatselijke Bibliotheek AanZet aan de Markt bijeen om luister bij te zetten aan de verhuizing van de bieb naar de Veerweg. Zij hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht deel te nemen aan de inmiddels zevende editie in successie van de Taalstrijd.

In groepjes van drie probeerden de deelnemers gezamenlijk een antwoord te vinden op intrigerende taalvragen, die door vicevoorzitter Cuna Rupert via woord en beeld gesteld werden. Het ging om struikelblokken en valkuilen, om hersenkrakers en breinbrekers uit zeven categorieën: Met andere woorden, Cryptokronkels, Zoek de fout, Woordrebus, Woordritsen, Spreekwoorden en gezegden en Spelling.

Na een enerverende strijd kwamen drie dames als winnend team over de streep; Heleen Verdonk, Sjaugé de Vries, Inge Kooijman. Het gouden taaltrio, dat al eerder furore maakte bij taalevenementen van de CRP, werd niet in de bloemen maar in de boeken gezet. Zo met het Boekenweekgeschenk ‘Gezien de tijden’ van bestsellerauteur Griet Op de Beeck, een taalquizboekje, een boekenbon en een chocoladeletter.  Het is mooi dat de CRP zich steeds in de running weet te houden ook met evenementen de taal betreffende.

Foto: Culturele Raad Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.