Elektrische 'deelauto's' in Papendrecht

19 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Elektrische 'deelauto's' in Papendrecht

PAPENDRECHT - Peter van Oers zoekt geïnteresseerden voor deelname aan een Elektrisch-Deelauto-Project, te beginnen in Papendrecht. Het streven is om met een twintigtal deelnemers/abonnementhouders in één wijk twee elektrische auto’s (electric vehicles = EV’s) te delen, die gestationeerd zijn binnen loopafstand. Met de EV kunnen boodschappen worden gedaan, kinderen naar school gebracht, familiebezoeken afgelegd of kort zakelijk gebruikt door de groeiende groep ZZP’ers, enz.

Het plan is om bij voldoende geïnteresseerden in april een informatie avond te organiseren.

Dinsdag 27 maart is een interview met Peter van Oers te horen over dit initiatief in het programma ‘Papendrecht Actueel’ dat wordt uitgezonden van 6 tot 7 u. ’s avonds via PapendrechtFM (105.0 FM, 105.9 kabel)

Bijdrage aan ‘Energiestrategie Drechtsteden’
Bedrijven, gemeenten, bewoners en diverse organisaties in de regio hebben samen de 'Energiestrategie Drechtsteden' opgesteld. Het is een ambitieus plan van aanpak om te komen tot een energieneutrale regio vóór 2050. De regio wil op deze manier haar bijdrage leveren aan het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015 dat Nederland heeft ondertekend. Een van de doelstelling van de 'Energiestrategie Drechtsteden’ is om uiterlijk 2050 te stoppen met gebruik van fossiele brandstoffen als benzine, dieselolie e.d.

We kunnen nu al beginnen hieraan een bijdrage aan te leveren, door te gaan rijden in een EV(Elektric Vehicle). De tijd is rijp om de EV beschikbaar te maken als dienst in de vorm van een deelauto, een nieuwe vorm van openbaar vervoer. De deeleconomie is volwassen geworden en de smartphone maakt het mogelijk auto’s eenvoudig te ontgrendelen en daarmee gemakkelijk te delen.

Er worden mensen gezocht die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan dit initiatief. Er wordt altijd gestart met ten minste twee deel auto’s in één wijk. Daarvoor zijn minimaal 18 tot 20 deelnemers nodig.

Abonnement deel EV
De deelnemers betalen maandelijkse voor een abonnement om een deelauto te kunnen gebruiken. De gebruikers kiezen een abonnement dat aansluit bij het te verwachten gebruik. Een abonnementhouder heeft voor zijn mobiliteit een app op zijn of haar smartphone, waarmee hij/zij gebruik kan maken van een deel EV.

Vanuit één wijk in Papendrecht wordt begonnen aan dit project. De ambitie is om te groeien, zodat op termijn wijken, gemeenten en regio’s op een duurzame wijze met elkaar worden verbonden.

Nieuwsgierig…of wilt u meedoen? Zoekt u een elektrische deelauto of een dienst die invulling geeft aan uw behoefte aan mobiliteit? Mail dan naar peter@loogies.nl.

Het radio programma wordt herhaald op donderdag 29 maart van 6 tot 7 uur ’s avonds en zaterdagochtend van 9 tot 10 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.