ChristenUnie Papendrecht stelt college vragen over mogelijke oplossing rijwielhandel Korteland

16 maart 2018 door Hennie van der Zouw
ChristenUnie Papendrecht stelt college vragen over mogelijke oplossing rijwielhandel Korteland

PAPENDRECHT - De fractie van de ChristenUnie heeft vandaag, 15 maart, schriftelijke vragen  gesteld naar aanleiding van de casus fietsenhandel Korteland.

De fractie heeft altijd begrip getoond voor de problemen van de familie Korteland en heeft een aantal keren op diplomatieke wijze geprobeerd via de wethouder tot een oplossing te komen. Tot op heden is dat echter, door wettelijke eisen, nog niet gelukt.

Dat de ChristenUnie Papendrecht nu toch vragen stelt heeft te maken met een recent gepubliceerd arrest van het Europese Hof op vragen van de Raad van State. De inhoud van het arrest zou mogelijk ruimte kunnen bieden voor de vestiging van fietsenhandel Korteland aan de Coornhertstraat. In het arrest wordt een vergelijkbare situatie aangehaald. De ChristenUnie wil graag dat het college deze zaak bestudeert en onderzoekt of dit consequenties heeft voor de zaak Korteland.

Lijsttrekker Pieter-Jan den Dekker: ‘Wij werden vandaag op deze nieuwe informatie gewezen door een betrokken lid van onze partij. Dit is wat ons betreft de moeite van het onderzoeken waard. We zien het als een rol voor het college om uit te zoeken welke consequenties deze uitspraak heeft.’ Op de vraag of dit geen verkiezingsstunt is antwoord hij: ‘Nee daar is de zaak te serieus voor. Blijkbaar heeft de handtekeningenactie van Korteland geleid tot extra aandacht bij de inwoners en kregen we deze tip vandaag 15 maart in onze mailbox.’

De fractie is benieuwd naar het antwoord van het college op hun vragen.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.