Operatie Boomfeestdag: 'Maak 't buiten beter'

15 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Operatie Boomfeestdag: 'Maak 't buiten beter'

PAPENDRECHT - Woensdag 14 maart 2018 vond de Nationale Boomfeestdag plaats met als thema 'Operatie Boomfeestdag: Maak 't buiten beter!' In Papendrecht werden tijdens deze editie in de Walmolen dertien bij-vriendelijke bomen geplant.

Wethouder Kees Koppenol hield om 11.00 uur een korte toespraak en plantte daarna samen met 25 kinderen van groep zeven van de Prins Florisschool de eerste boom. De leerlingen gaven daarna de overige bomen een plek. Voorafgaand kregen ze op school van Arjan Korteland van Stichting BIJ de Heerlijkheid een speciale les over bijen en insecten en hun belang voor bomen en de natuur. 

Nederland kent zo’n 360 bijensoorten, met elk een uniek uiterlijk en een eigen levenswijze. De gemeente Papendrecht draagt onder meer met bij-vriendelijke planten en bomen bij aan gunstige omstandigheden voor de circa vijftig soorten die hier voorkomen. De leerlingen krijgen op Boomfeestdag ook een insectenhotel, een eenvoudig huisje om in de tuin op te hangen en bijen en insecten de gelegenheid te geven een nest te maken.

Fotograaf: Richard van Hoek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.