PCOB en ChristenUnie ondertekenen actieplan ‘Waardig ouder worden’.

13 maart 2018 door Hennie van der Zouw
PCOB en ChristenUnie ondertekenen actieplan ‘Waardig ouder worden’.

PAPENDRECHT - Maandagavond 12 maart hebben de voorzitter van de PCOB Papendrecht, de heer Andries van Dijk en de fractievoorzitter van de ChristenUnie Papendrecht, Kees de Ruijter gezamenlijk het actieplan “Waardig Ouder Worden” ondertekend. ‘Het wordt vaak steeds lastiger voor ouderen om mee te blijven doen in de samenleving’, zegt Andries van Dijk, ‘terwijl we graag betrokken willen zijn’. Kees de Ruijter beaamt dat en voegt toe: ‘Soms is het nodig om ouderen hierbij te ondersteunen en als partij willen we daaraan bijdragen’.

In het actieplan staan een aantal onderwerpen waarop de ChristenUnie zich wil inzetten. Een lokaal actieplan tegen eenzaamheid, zorg op maat, betaalbaar sporten en bewegen en aantrekkelijk vrijwilligerswerk zijn hier onderdelen van.

‘Als ChristenUnie vinden we dat onze senioren een waardevol onderdeel zijn van de samenleving’, vertelt Kees, ‘we willen dat onze senioren waardig ouder worden en dat kan door een omgeving waar men naar elkaar omziet. Als overheid kunnen we daarbij helpen’.

Met het ondertekenen van dit actieplan wil de ChristenUnie laten zien dat zij senioren serieus nemen. ‘We nemen de punten uit het actieplan dan ook zeker mee in de onderhandelingen’, aldus Kees de Ruijter. 

Bijlage: Foto’s van ondertekening actieplan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.