Drechtsteeek wint voetbalderby tegen Papendrecht

12 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Drechtsteeek wint voetbalderby tegen Papendrecht

PAPENDRECHT - Het is 2-1 voor v.v. Drechtstreek geworden bij de 2e voetbalderby van Papendrecht dit seizoen. Wat een sfeer.

Bron foto's: VV Drechtstreek.

Drechtstreek was zaterdag weer de ploeg die in de plaatselijke derby drie punten binnen wist te halen. Op een sfeervol sportpark Oostpolder waren meer dan duizend toeschouwers er getuige van dat Drechtstreek de wedstrijd afsloot met een 2-1 overwinning.

Gedurende de eerste vijfentwintig minuten van de wedstrijd hielden beide ploeg elkaar volledig in evenwicht. Er werd geknokt voor iedere meter maar oogstrelend was dit deel van de match zeker niet. De Papendrechters Justin Beemsterboer en Xavier Leenheer zagen hun vrije trappen in de buurt van het doel onschadelijk gemaakt worden door de Drechtstreek defensie en ook de aanvallende plannen van Drechtstreek liepen kwamen niet van de grond.

En toen werd er in de 24ste minuut van de wedstrijd uit het niets gescoord. Een misverstand in de Papendrecht verdediging leidde tot de 1-0 voor Drechtstreek. Papendrecht doelman Timo Kurpershoek  was al uitgelopen toen Xavier Leenheer de bal terug kopte naar zijn doelman die de bal niet meer kon bereiken. Na deze domper herpakten het elftal van coach Peter de Haan zich snel maar men leek toch wat aangeslagen. Toch bleef met name de goed spelende George Tomas de Brito zeer attent en hij had pech dat zijn aanval over rechts, waarbij hij drie Drechtstrekers omspeelde, niet met een doelpunt werd afgesloten. Zijn voorzet ging net voorlangs het doel van Joris Moesman. Ook een vrije trap van Daeley van der Graaf kon door de defensie van Drechtstreek onschadelijk worden gemaakt en zo werd de rust bereikt met een 1-0 tussenstand.  

Toen de tweede helft nog maar net was begonnen veerde het publiek al weer op toen Papendrecht verdediger Bright Adouvi zich gedwongen zag om de doorgebroken Michael Slingerland neer te halen. Dat leverde hem een directe rode kaart op en Papendrecht kon van geluk spreken dat de overigens goed leidende scheidsrechter Roel Metsemakers de bal net buiten het strafschopgebied legde, want velen zagen de overtreding juist binnen de zestien gebeuren. Justin Blaauw nam de vrije trap maar die kon onschadelijk worden gemaakt door doelman Kurpershoek. De stand bleef onveranderd totdat Michael Slingeland gebruik maakte van zwak optreden in de Papendrecht defensie. Slingerland schoot de bal daarop in de korte hoek onhoudbaar voor Timo Kurpershoek binnen: 2-0.

Papendrecht bleef knokken voor wat het waard was en bleef op zoek naar de aansluitingstreffer. Het verhoogde de druk en het had pech dat een fraai schot van Stefan Bravenboer boven op de lat van het Drechtstreek doel eindigde. Toch kwam de aansluitende goal er toen George Tomas de Brito in de 68ste minuut  een strafschop mocht nemen. Hij liet deze kans niet lopen en tekende de 2-1 aan. Papendrecht, dat een half uur voor tijd de snelle Jay Luciano had ingebracht, bleef op zoek naar de aansluitingstreffer maar de Drechtstreek defensie liet geen doelpunten meer toe. Heel even leek het er op dat de ingevallen Thijs den Dunnen nog voor een verrassing kon zorgen toen hij het op links de Papendrecht verdediging erg moeilijk maakte. Hij forceerde een vrije trap op het randje van de zestien, maar gescoord werd er niet meer.

Zo eindigde de tweede derby van het seizoen opnieuw in een overwinning voor Drechtstreek en staan beide ploegen weer gelijk in puntenaantal maar door een beter doelgemiddelde staat Papendrecht een plaatsje hoger. Komende zaterdag speelt Papendrecht thuis tegen Hardinxveld en Drechtstreek reist af naar Woudrichem.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.