PAB: 'Het wordt tijd om door te pakken'

09 maart 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) vindt dat het tijd wordt om door te pakken met een aantal dossiers, die al vele jaren spelen, zoals de huisvesting van De Lage Waard en Willem de Zwijger.

Lijsttrekker Arno Janssen legt uit:"Al van vóór de vorige verkiezingen in 2014 trekken beide scholen voor voortgezet onderwijs aan de bel, omdat er teveel geld (miljoenen) in het noodzakelijke onderhoud van de verouderde gebouwen gaat zitten. Geld dat vervolgens niet ingezet kan worden voor het onderwijs of de verbetering daarvan. Als we niet snel doorpakken lopen we grote risico's om onze regionale functie hierin kwijt te raken.

Ook wordt bijvoorbeeld al jaren gesproken over een recreatieve invulling van het gebied Vriesenpolder boven de A15. Maar we zijn weer een bestuursperiode verder en zien - behalve opnieuw de aandacht hiervoor in de media door sommige politici - nog geen enkel concreet voorstel. Teleurstellend.

En economisch gaat het beter met Nederland. Zien we ook allerlei regionale maatregelen. Maar het lijkt wel of we de economie van Papendrecht zelf vergeten zijn. Het promoten van Papendrecht en het ondersteunen en stimuleren van de eigen plaatselijke ondernemers kan en moet echt veel beter. Zeker als we serieus zijn in onze ambitie om het (winkel)centrum te willen zijn van de West-Alblasserwaard.

We moeten dan echter wel de toenemende leegstand aanpakken. En zullen snel een passende bestemming (dus geen supermarkt!) moeten vinden rond het (oude) bibliotheekpand aan de markt. En zeker ook soepeler moeten omgaan met de regels (of deze aanpassen) rond de huisvesting van bedrijven in en rond het centrum, zoals fietsenzaak Korteland.

Haast geboden dus. Tijd om eindelijk door te pakken op deze dossiers. Dat is wat het PAB betreft verre te prefereren boven op de valreep nog een besluit te nemen over omgekeerd inzamelen van afval", aldus het PAB.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.