Nieuwe wijk in Papendrecht: Vriesenpolder

11 april 2011

PAPENDRECHT - Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht hebben de officiële wijkindeling opnieuw vastgesteld. Sinds de laatste keer dat dit gebeurde - in 1993 - is Papendrecht nog iets gegroeid, waardoor enkele aanpassingen nodig waren onder meer vanwege vindbaarheid, bewegwijzering en verwerking van (statistische) gegevens. De indeling hangt samen met de postcodegebieden, alleen is het postcodegebied 3356 vanwege de grootte in meerdere wijknamen opgedeeld.

Het Papendrechtse deel van Nieuwland Parc is bij de wijk Westpolder gevoegd en het bedrijventerrein in het uiterste noordwesten van Papendrecht hoort nu bij de wijk Molenvliet. Werd tot op heden de naam 'Industrieterrein Oosteind/de Kooy' gebruikt. Nu vormt het bedrijventerrein samen met De Kooy de nieuwe wijk 'De Kooy-Oosteind'.

Vriesenpolder
Papendrecht heeft er ook een hele nieuwe wijknaam  bij: Vriesenpolder, het gebied ten noorden van de A15 en ten zuiden van de N214. Een naam met een historisch karakter: Vanuit hun eigen gebied in Friesland waren de Friezen bekend met het ontginnen en aanleggen van dijken. Op verzoek van Graaf Dirk III van Holland kwamen in het jaar 1018 (meer) Friezen naar onder meer Papendrecht voor het ontgi nnen van land en het aanleggen van dijken. Zo’n 2,5 eeuw later zijn plaatselijk de namen ‘Vriesenland’ en ‘Vriesenpolder’ bekend, welke namen verwijzen naar de ontginning door de Friezen. De gemeente koos voor Vriesenpolder omdat drie bestaande Papendrechtse wijknamen ook eindigen met de aanduiding 'polder'.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.