Braziliaanse journalisten brengen bezoek aan Papendrecht

07 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Braziliaanse journalisten brengen bezoek aan Papendrecht

PAPENDRECHT - Journalisten uit Brazilië hebben op dinsdag 6 maart een bezoek gebracht aan de Drechtsteden. Ze bezoeken deze week verschillende steden en bedrijven in ons land, in voorbereiding op het World Water Forum dat van 18 tot 23 maart plaatsvindt in Brasília, de hoofdstad van Brazilië. Ze zijn vooral geïnteresseerd in de manier waarop Nederland met water omgaat.

In Papendrecht werden de Braziliaanse gasten op het gemeentehuis ontvangen door wethouder Anouk van Eekelen, lid van het Drechtstedenbestuur. Van Eekelen vertelde de gasten hoe we in de Drechtsteden wonen en werken aan het water en welke economische kansen het water de regio biedt. Van Eekelen: 'Gezien onze ligging en geschiedenis, is dit het hart van de Nederlandse waterbouw en maritieme industrie. Mooi om de Braziliaanse pers te kunnen vertellen en te laten zien hoe wij omgaan met het water in onze ondernemende regio.'Bezoek aan Boskalis
Met de watertaxi werd de delegatie naar Boskalis gebracht. Daar hoorden zij meer over het innovatieve onderzoeksprogramma "Building with nature". Ondernemingen, universiteiten en kennisinstituten (zoals Ecoshape) werken hier samen om op een duurzame manier waterbouwkundige oplossingen te vinden.

Fotograaf: Richard van Hoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.