ChristenUnie voetbalt in de sneeuw voor Stichting Present

06 maart 2018 door Hennie van der Zouw
ChristenUnie voetbalt in de sneeuw voor Stichting Present

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft de ChristenUnie Papendrecht de stichting Present de helpende hand geboden. In de ochtend hebben een aantal kandidaten geholpen in De Waalburcht om daar koffie te schenken en spelletjes te doen met de ouderen. ‘Mooi om te doen en iets te kunnen betekenen voor deze bewoners’, zegt Jaco van Erk, de nummer drie op de lijst. Het bezoek werd gewaardeerd door zowel de bewoners als het personeel.

Voetballen in de sneeuw
In de middag gingen een aantal CU kandidaten voetballen op het Cruijff Court met bewoners van BW Oostpolder (Beschermd Wonen). Terwijl veel Papendrechters genoten van het schaatsen werkten de jonge bewoners en CU’ers zich in het zweet in de sneeuw op het Cruijff Court. Er werd fanatiek gevoetbald waarbij de ChristenUnie kandidaten het onderspit delfden. Gelukkig werden de verhoudingen weer wat hersteld toen de teams meer gemixt werden.

Pieter-Jan den Dekker, lijsttrekker, legt uit waarom de ChristenUnie hiervoor gekozen heeft. ‘We vinden het belangrijk dat stichtingen zoals Present aandacht krijgen. Dit soort stichtingen doen ongelooflijk goed werk en op deze manier willen we ons steentje bijdragen. En we laten hiermee zien dat we de ondersteuning van dit soort stichtingen belangrijk vinden en dit ook aandacht geven in ons verkiezingsprogramma’, aldus de lijsttrekker. ‘Daarnaast was het ook gewoon erg leuk om te doen en hebben de bewoners, maar wij ook, genoten van het voetballen. Eigenlijk een win-win-win situatie’, lacht hij.

Ook Anita Stigter van Present is enthousiast: ‘Al eerder heeft de ChristenUnie zich hard gemaakt in de gemeenteraad voor onze stichting en nu ook op deze manier. Goed om te zien en het gebaar wordt erg gewaardeerd.

Na afloop van het voetballen werd er nog nagepraat in het gebouw van BW Oostpolder onder het genot van een drankje met een grote schaal bitterballen. Zowel de bewoners van BW Oostpolder als de CU kandidaten waren het erover eens dat het een geslaagde middag was.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.