Er kunnen nog Taalvorser aangemeld worden voor zevende editie Taalstrijd

26 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Er kunnen nog Taalvorser aangemeld worden voor zevende editie Taalstrijd

PAPENDRECHT - De zevende editie in successie van de Papendrechtse Taalstrijd, zoals die door de sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht georganiseerd wordt, biedt nog enkele plaatsen aan voor enkele taalvorsers in de arena van de plaatselijke bibliotheek aan De Markt. Voor de ware taalstrijd op de avond van 14 maart hebben zich inmiddels twaalf teams, ieder bestaande uit drie personen, aangemeld. Het maximum aan gegadigden is door de CRP bepaald op vijftien groepen en dat betekent dat voor 6 maart drie taaltrio’s zich  nog aan kunnen melden. Zij kunnen dan met hun taalvrienden de tanden zetten in zeven onderdelen: cryptogrammen,  met andere woorden, zoek de fout, woordrebus, spreekwoorden en gezegden, spelling en woordritsen.

Om u in de stemming te brengen zijn hier drie uitdagingen die vorig jaar de revue passeerden.
Waar staat kapiteel voor: ‘bovenstuk van een zuil, hoofdstuk of hoofdstad’? Welke spelfout staat er in de zin: ‘Meldt u nu aan voor deze geestverruimende, allesomvattende cursus, waarvan u tot in lengte van dagen plezier zult hebben’? Welk woord staat in de cryptogram: ‘omschrijving  kappersblaadje (12 letters)  k . . . . . . k . . n . ?’

Joost van den Vondel dichtte eeuwen terug dat de liefde tot zijn land ieder aangeboren is. De CRP verkondigt al decennia achtereen dat de liefde voor de moedertaal met de geboorte ingegeven is maar wel naarstig onderhouden moet worden. Voor dat laatste kunnen alle inwoners van de Drechtsteden die ouder zijn dan 18 jaar zich inschrijven bij secretaris Wendy van der Hoeven via w.vdhoeven@papendrecht.nl. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon en kunnen bij binnenkomst op de avond voldaan worden.  De zaal van de bieb gaat om 19.30 uur open en om 20.00  begint de strijd. De taalvorsers zijn dan aan slag!

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.