VVD-Papendrecht presenteert verkiezingsprogramma

26 februari 2018 door Hennie van der Zouw
VVD-Papendrecht presenteert verkiezingsprogramma

PAPENDRECHT - De VVD heeft met trots het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Met als titel ‘Vertrouwd doorgaan’ zet de VVD in op het Papendrecht van de toekomst: “Papendrecht is een gemeente waar we blij mee zijn, dit willen we graag zo houden en waar nodig verbeteren.”

Positief beeld
Wanneer je het programma van de Papendrechtse VVD doorleest, valt op dat de partij positief is over de gemeente zoals Papendrecht nu is. “Uiteraard is nog niet alles perfect en blijven we graag voor de inwoners en ondernemers van Papendrecht  aan de slag om dit positieve beeld vast te houden en te versterken. VVD-ers zijn en blijven doeners”, aldus lijsttrekker Marco de Haas. “We willen met ons programma het Papendrecht van de toekomst schetsen. Om te laten zien dat dit toekomstbeeld ook reëel is, hebben we ook een set aan maatregelen benoemd hoe wij deze verbeteringen willen bereiken.”

Kritisch op rol van gemeente
Hierbij is de VVD kritisch op de rol van de gemeente. De partij vindt dat de overheid zich bezig dient te houden met haar kerntaken. De Haas: “Dan hebben we het over de openbare orde en veiligheid en het op orde houden van de financiën, zodat er bijvoorbeeld voldoende geld is voor goede zorg en scholing.”

Belangrijke rol voor inwoners en ondernemers
Een beperkte rol van de gemeente geeft ook ruimte en vrijheid aan mensen om eigen initiatief te tonen en hun steentje bij te dragen. “De VVD ziet hier een belangrijke rol voor de inwoners en ondernemers van Papendrecht: Zij beschikken over een schat aan ideeën en ervaring waarvan de overheid gebruik kan maken”, zegt Marco de Haas.

Waarmaken verkiezingsprogramma
Dat de Papendrechtse VVD op nuchtere wijze in staat is om het verkiezingsprogramma waar te maken, hebben ze de laatste acht jaar wel bewezen. Bekende speerpunten, zoals belastingen laag houden en het terugdringen van regels, zijn inmiddels ingebed in het gemeentebestuur en ontbreken ook deze keer niet in het verkiezingsprogramma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.