Krijgt Papendrecht een voedselbos?

08 november 2017

PAPENDRECHT - De Stichting Sociale Moestuin Papendrecht heeft de gemeente gevraagd ruimte beschikbaar te stellen voor het aanplanten en beheren van een voedselbos in een deel van Park Noordhoekse Wiel. De initiatiefnemers willen de opbrengsten van het bos ten goede laten komen aan inwoners en het bos vrij toegankelijk laten, rnet uitzondering van honden.

Een voedselbos is een door mensen gecreeerde plantengemeeschap (planten, bomen en struiken) met bijna aleen maar eetbare soorten. Het is de bedoeling dat het bos toegankelijk wordt voor de Papendrechter, dus met de tijd als het bos vruchtdragend is, mag men er plukken voor eigen gebruik, of gewoon lekker genieten van de natuur.

De gemeente wil graag horen wat de direct-ornwonenden ervan vinden. Daarom organiseren ze samen met de Stichting Sociale Moestuin Papendrecht een bijeenkomst op 22 november. Tijdens deze bijeenkomst geven de initiatiefnemers een toelichting op hun idee en krijgen belangstellenden alle ruimte om aan te geven wat men van het idee vindt, of wat men belangrijk vindt met betrekking tot het park. De gemeente weegt het resultaat van de avond mee in de besluitvorming en de Stichting Sociale Moestuin Papendrecht hoopt tijdens deze avond de betrokkenheid bij dit initiatief te vergroten.

Belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 22 november 2017 in wijkgebouw De Spil. Om 19.30 uur staat de koffie voor u klaar, de avond start om 20.00 uur.

Via de gemeentelijke communicatiekanalen nodigt de gemeente ook andere belangstellenden uit voor deze bijeenkomst. Mocht u op dit moment al vragen hebben over dit initiatief, dan kunt u contact opnemen met de heer Leo Quist van de Sociale Moestuin Papendrecht (telefoon 06 2823 9770). U kunt via het mailadres wijkgerichtwerken@papendrecht laten weten of u op deze avond aanwezig bent. Mocht u specifieke vragen aan de gemeente hebben dan kunt u deze ook via dit e-mailadres stellen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.