Veiligheidstips voor thuiszorgcliënten in Papendrecht

23 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Veiligheidstips voor thuiszorgcliënten in Papendrecht

PAPENDRECHT - Veel ouderen vinden het niet prettig om, met name ’s avonds, de deur nog te openen. Daarom heeft Rivas Zorggroep in samenwerking met de politie voor hen een kaart met veiligheidstips voor in en om huis opgesteld. Thuiszorgcliënten in Papendrecht ontvangen komende tijd de kaart met veiligheidstips.

Gevoel van onveiligheid
Rivas helpt mensen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. ‘Samen met cliënten en mensen uit de eigen omgeving regelen we de ondersteuning en zorg die nodig is’, vertelt Valerie Visser, stagiaire verpleegkunde. ‘We signaleren echter dat mensen zich niet altijd veilig voelen, zeker met de regelmatig terugkerende babbeltrucs. Daarom ontvangen onze cliënten praktische veiligheidstips die in samenwerking met de politie zijn opgesteld.’

Gewaardeerd
Cliënten waarderen de veiligheidstips zeer. ‘Mensen vinden het erg prettig dat hier aandacht voor is’, zegt Astrid van Rekom, teamleider bij Rivas. ‘Ze zijn zich weer even bewust van mogelijke risico’s en weten dat ze bijvoorbeeld het recht hebben om te vragen naar een legitimatiebewijs. Of dat ze in sommige gevallen gewoon direct de politie moeten bellen. Dat geeft hen een gerust gevoel.’

Bron foto: Rivas.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.